Olmasaydı Ne Olurdu?" Konferansı - Son Dakika
Yerel

Olmasaydı Ne Olurdu?" Konferansı

Türkolog Üçüncü: "İçinden geçtiğimiz süreçte insanlar ağırlıklı olarak sözlü kültür ortamları ve elektronik ortamdan bilgilendikleri için kitaba kapalı bir durumdalar"

12.01.2014 16:30

Karadeniz Teknik Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Öğretim Üyesi ve Türkolog Prof. Dr. Kemal Üçüncü, insanların artık ağırlıklı olarak sözlü kültür ortamları ve elektronik ortamdan bilgilendiklerini ve kitaba kapalı hale geldiklerini bildirdi.

Antalya Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanlığı ile Türk Ocağı Antalya Şubesinin ortaklaşa düzenlediği "Olmasaydı Ne Olurdu?" konferansına Karadeniz Teknik Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Öğretim Üyesi ve Türkolog Prof. Dr. Kemal Üçüncü katıldı.

Antalya Büyükşehir Belediyesinden yapılan açıklamaya göre Atatürk Kültür Merkezinde gerçekleştirilen konferansta "Tarihsel Süreçte Türk Kültürü" konusu ele alındı.

Burada yaptığı konuşmada, kültür bilimlerinin tarihte geçmiş ve gelecek arasında bağlantı kurduğunu belirten Üçüncü, Türkiye'de ise bu meselenin tam olarak anlaşılamadığını kaydetti. Üçüncü, "Teknik medeniyet özentisi içinde, kültür bilimleri ve teorik düşünmeye gerekli önem verilmemiştir. Popüler kültür mecralarında yanlış ve eksik bilgilendirmekten ziyade, yönlendirmeye dayalı bir sistem içerisindeyiz. Bunun içinde yanlış eksik bilgiler çoğaltılarak anlatıldığı zaman yanlış bilgilerden doğru bir kanaat edinmeye çalışıyoruz" dedi.

İçinden geçilen süreçte insanların ağırlıklı olarak sözlü kültür ve elektronik ortamdan bilgilendiklerini ve kitaba kapalı hale geldiklerini kaydeden Üçüncü, şunları kaydetti:

"Böyle olunca da yeni bir medeniyet bilinci ortaya koymakta başarılı olamadık. Türk siyasi tarihinde Türk devletleri teorik yapısını adalet ve hukuk düşüncesiyle çok güzel bir şekilde yapmıştır. Bu açıklamayı yapamadığımız sürece sıkıntıya girmişizdir. Türkler beş bin yıldır tarih sahnesinde yerini almış ve almaya da devam edecektir." - Antalya

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Olmasaydı Ne Olurdu?' Konferansı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement