Önen Urfalılarla Buluştu - Son Dakika
Yerel

Önen Urfalılarla Buluştu

Önen Urfalılarla Buluştu

Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Abdulkadir Emin Önen, Şanlıurfa’nın Fransız işgalinden kurtuluşunun 97. yıl dönümünde vatandaşlarla bir araya geldi.

11.04.2017 12:34

Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Abdulkadir Emin Önen, Şanlıurfa'nın Fransız işgalinden kurtuluşunun 97. yıl dönümünde vatandaşlarla bir araya geldi. Gecede konuşan Önen, Urfa'nın düşman işgali sırasında oluşan kurtuluş ruhuyla Fransızları nasıl kovduysak, 15 Temmuz badiresini de aynı kurtuluş ruhuyla atlattığını söyledi.

Kurtuluştan Kuruluşa Urfa konulu buluşmaya, Urfa'nın kurtuluşunda önemli rol oynayan ve 12'ler diye bilinen ailelerin çocukları, torunları, kurtuluşa destek veren ailelerin temsilcileri hazır bulundu. 'Kurtuluştan Kuruluşa Urfa' buluşmasında ev sahibi olarak bir konuşma yapan Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Abdulkadir Emin Önen, "Urfa'nın Kurtuluş Savaşını veren, birinci nesil aramızdan ayrıldı. Fransız işgalinden kurtulmamızda payı olan aileler, aşiretler, makam sahipleri, askerler siviller her kim varsa hepsini rahmetle ve minnetle anıyoruz. Eğer o günlerde kurtuluş ruhuyla Fransız'a karşı birleşip, birlikte hareket etmeselerdi bugün üzerinde yaşadığımız ata-baba toprağımız olamayacaktı" dedi.

15 Temmuz gibi bir badire atlattık

Kurtuluş ruhunun önemine değinen Önen, 15 Temmuz'a atıfta bulunarak, "Kurtuluş Savaşı ruhu dediğimiz şey, birçok ayrılığa, bir çok farklılığa rağmen o zaman bir kez oluşturuldu. 15 Temmuz gibi bir badire atlatan bu millet, bu Devlet şu an ayakta duruyorsa bunun sebebi güçlü bir liderlik, bu milletin imanı ve zor zamanlarda birleşmeyi bilen ferasetidir" diye konuştu.

Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Abdulkadir Emin Önen bir sürpriz yaparak, sinevizyon gösterisiyle '11 Nisan Urfa'nın Fransız işgalinden kurtuluşu' vesilesiyle hazırlanan bir videoyu misafirlere izletti.

Genel Kurmay Başkanlığı arşivlerinden alınan ve 1935 yılında Urfa'nın kurtuluşunu temsilen çekilmiş görüntülerinin yer aldığı videoda, Urfa'nın 82 yıl önceki hali ve Kurtuluş Savaşında fiilen bulunmuş milislerin görüntüleri izleyenlere duygulu anlar yaşattı.

Önen'e teşekkür

Davete katılan vatandaşlardan alkış alan sinevizyon gösterisinin ardından, Ailelerden bazıları geçmişte kutlanan Bayram törenlerinden de bahsederek, "Öncelikle 'neredeyse unutulduğumuzu sanmıştık. Urfa eşrafını bir arada toplayan Cumhurbaşkanımızın Başdanışmanı Milletvekilimiz, değerli hemşehrimiz Emin Önen Beye candan teşekkür ediyoruz. Hele Urfa'nın kurtuluşu ile ilgili film ise gerçekten harika ve bizler için sürpriz oldu. Böyle bir araya gelme toplantılarının devam etmesini arzularız" ifadelerini kullandılar.

Nasibimizde varsa 3.'sünü ve devamını getireceğiz

Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Emin Önen konuşmasının sonunda, "Urfa'mızın değerli aile büyükleriyle bu ikinci buluşmam. Bu buluşmamızın ilkini geçtiğimiz ay yapmıştık. Allah nasip etti, 2.'sini düzenledik. Yine nasibimizde varsa 3.'sünü ve devamını da getireceğiz. Sizlerin teveccühü ve memnuniyetinizi bildirmeniz, ne kadar yerinde bir iş yaptığımızın da sağlaması oldu" diye konuştu. Program misafirlerin hatıra fotoğrafı çekilmesinin ardından sona erdi. - ŞANLIURFA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Önen Urfalılarla Buluştu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement