Ord. Prof. Dr. Ali Fuad Başgil ve Çarşamba Sempozyumu - Son Dakika
Yerel

Ord. Prof. Dr. Ali Fuad Başgil ve Çarşamba Sempozyumu

Ord. Prof. Dr. Ali Fuad Başgil ve Çarşamba Sempozyumu

Çarşamba Belediyesi ve OMÜ Ali Fuad Başgil Hukuk Fakültesi tarafından bu yıl 5.'si düzenlenen "Ord.Prof.Dr.Ali Fuad Başgil ve Çarşamba Sempozyumu" gerçekleştirildi.

27.04.2013 15:19

Çarşamba Belediyesi ve OMÜ Ali Fuad Başgil Hukuk Fakültesi tarafından bu yıl 5.'si düzenlenen "Ord. Prof. Dr. Ali Fuad Başgil ve Çarşamba Sempozyumu" gerçekleştirildi.

Çarşamba Ali Fuad Başgil Hukuk Fakültesi Konferans Salonu'nda düzenlenen sempozyumun açılışında konuşma yapan Çarşamba Belediye Başkanı Hüseyin Dündar, "Her memleketin kendine has özellikleri var. Çarşambamızın da bu bakımdan kendine has özellikleri var. Önemli bir konumu var. Bunların hepsinin üzerinde bizim Ord. Prof. Dr. Ali Fuad Başgil gibi bir değerimiz var. Başgil'in ailesi Çarşamba'nın köklü ailelerindendir. Çarşambamız ilim irfan merkezlerinden biridir. Başgil'de bu noktada ilim irfan konusunda bizim önemli değerlerimizdendir. İlk olarak 2007 yılında başladığımız sempozyumlarımızı son 2 yıldır üniversitemizle birlikte yapıyoruz. Bu yılki toplantımızda ifade özgürlüğü tartışılacak. Merhum Ord. Prof. Dr. Ali Fuad Başgil'lin bu konuda önemli eserleri bulunmakta. Ali Fuad Başgil hocamız, 'Hak ve Hukuku iyi tanıyın ki hak ve hukuk erbabı kimdir bilinsin' diyor. 1960 darbesinden sonra, 1962'de kaleme aldığı Demokrasi yolunda adlı eserinin hemen girişinde Demokrasinin Formülünü ifade ediyor; iyiliğin yanında kötülüğün karşısında olmak ve kötülüğe mücadele etmek olarak ifade ediyor. Katılan herkese çok teşekkür ediyorum" dedi

Belediye Başkanı Hüseyin Dündar'ın ardından, Çarşamba Ali Fuad Başgil Hukuk Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mustafa Tiftik ve Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Halis Ölmez de birer konuşma yaparak destekte bulunanlara teşekkür ettiler.

Düzenlenen sempozyumun ilk oturumu 'Değişik Perspektiflerden ifade özgürlüğü' başlığı altında yapıldı. Düzenlen oturumda İstanbul Şehir Üniversitesi'nden Prof. Dr. Ergun Özbudun, ifade özgürlüğü ve demokrasi başlığı altında sunum yaptı. Özbudun'un ardından yine İstanbul Şehir Üniversitesi'nden Prof. Dr. Serap Yazıcı, İfade özgürlüğü ve siyasi partiler konulu sunumunu gerçekleştirdi. İlk oturum son konuşmacısı ise Yalova Üniversitesi'nden Yrd. Doç. Dr. Kemal Şahin oldu. Kemal Şahin de, 'Evrensellik-Görecelilik Bağlamında İfade Özgürlüğü' başlığında sunum yaptı.

Yapılan sunumların ardından konuşmacılar izleyicilerin sorularını cevapladı. İfade özgürlüğü konusunda son günlerde çokça tartışılan bir konu haline gelen Fazıl Say ile alakalı karara ilişkin bir soru üzerine, Prof. Dr. Ergun Özbudun, sürmekte olan bir davaya ilişkin konuşmanın doğru olmayacağını belirterek bu konuda açıklama yapmadı.

Sempozyumun ilk oturumuna Samsun Cumhuriyet Başsavcısı Ali Yeldan, Çarşamba Cumhuriyet Başsavcısı Mehmet Emin Kurt, çok sayıda akademisyen öğrenci ve Çarşambalılar katıldı.

Sempozyumun ilk oturumun düzenlenen plaket takdimin ardından son buldu. - SAMSUN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Ord. Prof. Dr. Ali Fuad Başgil ve Çarşamba Sempozyumu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement