Ordu'nun "Stratejik Planı" Hazırlanıyor - Son Dakika
Yerel

Ordu'nun "Stratejik Planı" Hazırlanıyor

Ordu\'nun "Stratejik Planı" Hazırlanıyor

Ordu'nun kalkınması ve rekabet günün artırılması amacıyla hazırlanan "Ordu İli Stratejik Planı" projesinin toplantısı yapıldı.

07.05.2013 17:50
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Ordu'nun kalkınması ve rekabet günün artırılması amacıyla hazırlanan "Ordu İli Stratejik Planı" projesinin toplantısı yapıldı.

Ordu Vali Orhan Düzgün'ün talimatıyla hazırlanan ve Doğu Karadeniz Kalkınma Ajansı (DOKA) tarafından desteklenen "Ordu İli Stratejik Planı" projesinin tanıtım toplantısı valilik toplantı Salonu'nda gerçekleştirdi.

"Ordu İli Stratejik Planı" projesi tanıtım toplantısına, İl Jandarma Komutanı Albay Şeref Çakmak, Vali Yardımcısı Niyazi Erten, İl Genel Meclisi Başkanı Engin Tekintaş, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Selami Aydın, Türkiye Muhtarlar Konfederasyonu Başkanı Hüseyin Akdeniz, Proje Koordinatörü Yrd.Doç.Dr.Selçuk Bali, projede görev alan akademisyenler, ile daire müdürleri katıldı.

"Ordu İli Stratejik Planı" projesinin tanıtım toplantısının açılış konuşmasını yapan Vali Yardımcısı Niyazi Erten, "Sayın Valimizin direktifleri doğrultusunda, ilimizin kalkınması ve rekabet gücünün artırılması amacıyla, yatırım olanaklarını tespit ederek geleceğe ilişkin vizyon ve misyonlarını oluşturmak,

stratejik amaçlar ve ölçülebilir hedefler saptamak, önceden belirlenmiş olan göstergeler ve performans kriterleri doğrultusunda uygulamanın izleme ve değerlendirmesini yapmak üzere katılımcı yöntemlerle 'Ordu İli Stratejik Planı' hazırlanmıştır" dedi.

2012 yılı Mayıs ayında, kamu ve sivil toplum kuruluşlarından toplam 38 kurumun ve 5 akademisyenin yer aldığı 80 personelin katılımı ile çalışmaların başlatıldığını belirten Niyazi Erten, "Ekonomik ve sosyal sektörlerin orta ve uzun vadeli amaçlarını,

temel ilke ve politikalarını,

hedef ve önceliklerini, performans ölçütlerini, bunlara ulaşmak için izlenecek yöntemler ile kaynak dağılımlarını içeren stratejik planın hazırlanması için görevli personellerin uzmanlık alanlarına göre 11 çalışma grubu oluşturulmuştur. Çalışma grupları ve sektör toplantıları ile sürdürülen çalışmalar taslak olarak sonuçlandırılmak üzere iken, 'Ordu İl Stratejik Planı' hazırlanması projemiz, Doğrudan Faaliyet Desteği kapsamında, Doğu Karadeniz Kalkınma Ajansı (DOKA) tarafından kabul edilerek, 42 bin 425 TL hibe desteği almıştır" diye konuştu.

Niyazi Erten, 3 ay sürecek proje çalışmalarının, 'Ordu İl Stratejik Planı'nın kitap olarak basımının yapılması ile sonuçlandırılacağını sözlerine ekledi.

Vali Yardımcısı Niyazi Erten'in açılış konuşmasının ardından, 'Ordu İl Stratejik Planı' Proje Koordinatörü Yrd.Doç.Dr.Selçuk Bali, proje hakkında bir sunumda bulundu. Yd.Doç.Dr.Selçuk Bali, sunumunda, Stratejik Planı'nın önemine değinerek, "Stratejik Plan; kurum içinden veya dışından bizi etkileyen çevreleri, şimdiki durumlarını, beklentilerini ve gelecekle ilgili fikirlerini öğrenme, elimizdekilerle daha iyi noktalara ulaşma gayretinin önemli bir parçasıdır. Stratejik Planlama; kamu mali yönetimine etkinlik kazandırmak, kamu yönetimi iktisadi birimlerinin rekabet gücünü, istikrarsızlık, kaynak israfı ve etkinsizliği ölçerek, engelleyen bir unsur olmaktan çıkarıp, destekler bir faktör halin getirme, kurumsal kültür ve kimliğin geliştirilip, güçlendirilmesine destek olma, kentsel alanların yönetiminde katılımcılığın artırılması bakımından önemli rollere sahiptir" dedi.

Daha sonra, Proje Koordinatörü Yrd.Doç.Dr.Selçuk Bali, projenin uygulama aşamaları ve projeden beklenen sonuçlar hakkında katılımcılara bilgiler verdi. - ORDU

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Ordu'nun 'Stratejik Planı' Hazırlanıyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement