Organ ve Doku Bağışı Haftası - Son Dakika
Yerel

Organ ve Doku Bağışı Haftası

Antalya'nın Alanya ilçesinde, Organ ve Doku Bağışı Haftası etkinlikleri çerçevesinde diyaliz hastaları için stand-up gösterisi düzenlendi.

04.11.2011 17:20

Antalya'nın Alanya ilçesinde, Organ ve Doku Bağışı Haftası etkinlikleri çerçevesinde diyaliz hastaları için stand-up gösterisi düzenlendi.

Alanya Devlet Hastanesi Diyaliz Servisi'nde tedavileri süren 15 hasta, gün içerisinde kendileri için düzenlenen moral kutlamasında hem eğlendi hemde birbirleriyle sohbet ettiler. Sosyal Hizmet Uzmanı ve Yaşam Koçu Ali Songül tarafından hazırlanarak sunulan stand-up gösterisiyle moral bulan hastalara meyve suyu ve pasta ikram edilirken, hastalar kendilerine moral kutlamasını hazırlayan Ali Songül'e teşekkür etti.

Gösteri sırasında servise gelen Başhekim İsmail Başaran da hastalarla tek tek ilgilenerek sohbet etti. Türkiye'de organ bağışı ihtiyacının her yıl yüzde 10 oranında arttığını söyleyen Başaran, "Bu rakam ciddi bir rakamdır. 1 kişinin bağışladığı organlarla 5 kişi hayata tutunabilir. Vatandaşlarımızdan daha duyarlı olmalarını bekliyorum" dedi.

Hastalar için moral kutlamasını organize eden Sosyal Hizmet Uzmanı Ali Songül ise gazetecilere yaptığı açıklamada şunları söyledi:

"Hastalarımız için güzel bir moral kutlaması organize etmenin mutluluğu içerisindeyiz. Bugün onlarla daha samimi ve güzel bir şekilde bir araya geldik. Hem onların dert ve sorunlarını dinledik hem de paylaşmanın önemini ortaya çıkardık. Bu hastalıkta tedavi kadar moralin de önemini öğrenmiş oldular. Etkinliklerimiz, sadece Organ ve Doku Bağışı Haftası kapsamında kalmayacak ve belirli aralıklarla sürecektir."

- ANTALYA

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Organ ve Doku Bağışı Haftası - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement