Ormanların Dostu Duman Avcıları - Son Dakika
Yerel

Ormanların Dostu Duman Avcıları

Ormanların Dostu Duman Avcıları

Orman yangınlarının erken fark edilmesi amacıyla Orman Genel Müdürlüğü tarafından tepelere kurulan gözetleme kulelerinde yangına karşı 24 saat boyunca duman avcılığı yapılıyor.

27.07.2016 15:03
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Orman yangınlarının erken fark edilmesi amacıyla Orman Genel Müdürlüğü tarafından tepelere kurulan gözetleme kulelerinde yangına karşı 24 saat boyunca duman avcılığı yapılıyor.

Manavgat Orman İşletme Müdürlüğü bünyesindeki orman alanlarına hakim 6 tepede bulunan gözetleme kulelerinde, 24 saat boyunca ormanları izleyen personel dumanın görülmesiyle birlikte yangın ekiplerini yangın bölgesine yönlendiriyor. Her kulede 3 personel, gece ve gündüz dönüşümlü ormanları izleyerek duman gözetlemesi yapıyor. Gece ve gündüz dönüşümlü olarak orman alanlarını izlediklerini anlatan görevliler, orman alanından yükselen dumanı fark ettiklerinde anında telsizle merkez kuleye bildirdiklerini ve bölgeye en yakın yangın ilk müdahale ekiplerinin yangın bölgesine yönlendirildiğini belirttiler.

Manavgat Orman İşletme Müdürü İsmail Hacıoğlu, sorumluluk sınırları içerisinde Sivri, Kartallık, Kocatepe, Türkbeleni, Güğlen ve Gelintepesi Gözetleme Kuleleri olmak üzere 6 gözetleme kulesinin bulunduğunu, bu kulelerin hem Manavgat Orman İşletme Müdürlüğüne ait ormanlık alanların hemde komşu Taşağıl, Alanya ve Akseki Orman İşletme Müdürlüklerin bazı sorumluluk alanların gözetlediğini söyledi.

Merkez Türklebenindeki Kulenin, her saat başı diğer kulelerden yoklama aldığını ifade eden Müdür Hacıoğlu, çok sayıda yangının kulelerdeki görevliler sayesinde başlama aşamasında fark edildiğini ve hızlı müdahale sonucu yayılmadan söndürüldüğünü kaydetti.

Orman yangınlarında kulelerin büyük önem taşıdığına vurgu yapan Müdür Hacıoğlu, "Kuleden dumanın ilk fark edilmesinin ardından Türkbelenindeki merkez kulemize telsizle bilgi veriliyor. Merkez kulemizde, yangın bölgesine en yakın yangın ilk müdahale ekiplerimizi ve arozözü olay yerine yönlendiriyor. Daha sonra yangının büyüklüğüne ve riskine göre takviye ekipler ve helikopter yönlendiriyoruz" dedi. - ANTALYA

Kaynak: İHA

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement