Ortadoğu'da Kürtler ve Barış Sempozyumu" Diyarbakır'da Yapılacak - Son Dakika
Yerel

Ortadoğu'da Kürtler ve Barış Sempozyumu" Diyarbakır'da Yapılacak

İnsan Hak ve Hürriyetleri (İHH) İnsani Yardım Vakfınca, Diyarbakır'da, Ortadoğu'da Kürtler ve Barış Sempozyumu düzenlenecek.

21.04.2015 17:46
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İnsan Hak ve Hürriyetleri (İHH) İnsani Yardım Vakfınca, Diyarbakır'da, Ortadoğu'da Kürtler ve Barış Sempozyumu düzenlenecek.

İHH'dan yapılan açıklamada, Diyarbakır'daki bir otelde 25-26 Nisan tarihlerinde gerçekleştirilecek sempozyumda, "Kürtler; tarih, dil, kültür, coğrafya", "Kürt meselesi, çatışma, değişim, dönüşüm", "Farklı coğrafyalardaki etnik kökenli silahlı çatışmalar ve çözüm süreçleri" ile "Barış ve çözüm süreci" başlıklarında oturumlar yapılacağı belirtildi.

Sempozyuma, İHH Genel Başkanı Bülent Yıldırım'ın yanı sıra, aralarında AK Parti Mardin milletvekili adayı Orhan Miroğlu, HDP Diyarbakır Milletvekili Altan Tan, Dicle Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Vahap Coşkun, yazarlar Müfid Yüksel ve Ali Kaçar, Prof. Dr. Muhyiddin Ali Karadaği, avukat Yusuf Serhat Bucak, Şeyh Said'in torunlarından Abdulilah Fırat ve Şanlıurfa bağımsız milletvekili adayı Mehmet Yavuz'un da yer aldığı bazı kişiler konuşmacı olarak katılacak.

Filipinler, Moro, ve Çin gibi dünyanın farklı ülkeleri ile Keşmir'den gelecek bazı akademisyenler de sempozyumda sunum yapacak.

5 dilde kitap hazırlanacak

İHH Diyarbakır Temsilcisi Yılmaz Cebe, AA muhabirine yaptığı açıklamada, sempozyuma farklı siyasi düşünceye sahip kişileri davet ettiklerini söyledi.

Sempozyumda Kürt meselesi, çatışma, değişim ve dönüşüm konularının da ele alınacağını vurgulayan Cebe, "Tarih, dil, kültür ve coğrafya konularının detaylı bir şekilde anlatılacağı önemli bir sempozyum olacak. Sempozyuma, çözüm sürecine katkı sunabilecek, çoğunluğu yurt dışından 700 kişiyi davet ettik" ifadelerini kullandı.

Yılmaz Cebe, sempozyumda sunulacak makale ve tebliğlerin daha sonra Kürtçe, Türkçe, Arapça, Zazaca ve İngilizce kitap haline getirileceğini de sözlerine ekledi.

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Ortadoğu'da Kürtler ve Barış Sempozyumu' Diyarbakır'da Yapılacak - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement