Osbük'ten Hatay Çıkarması - Son Dakika
Yerel

Osbük'ten Hatay Çıkarması

Osbük\'ten Hatay Çıkarması

Hatay’da düzenlenecek bölge Organize Sanayi Bölgeleri (OSB) istişare toplantısına katılmak üzere kente gelen Organize Sanayi Bölgeleri Üst Kuruluşu (OSBÜK) Başkanı Memiş Kütükcü, yönetim kurulu üyeleriyle birlikte Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş ve Antakya Ticaret ve Sanayi...

16.12.2016 10:42
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Hatay'da düzenlenecek bölge Organize Sanayi Bölgeleri (OSB) istişare toplantısına katılmak üzere kente gelen Organize Sanayi Bölgeleri Üst Kuruluşu (OSBÜK) Başkanı Memiş Kütükcü, yönetim kurulu üyeleriyle birlikte Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş ve Antakya Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Hikmet Çinçin'i ziyaret etti.

Ziyaretlerde OSBÜK hakkında bilgi veren Kütükcü, OSB'lerin Türkiye'nin üreten gücü olduğunu, OSBÜK olarak OSB'lerle istişare etmek ve sorunlarına çözüm üretmek amacıyla bölge toplantıları düzenlediklerini, Hatay'ı ziyaret etme amaçlarının da bölgedeki OSB'lerle istişare etmek olduğunu söyledi. Hatay'ın hem ekonomileriyle hem de Suriyeli misafirlere gösterdikleri ev sahipliği ile tarihi bir duruş sergilediklerinin altını çizen Kütükcü, "Hatay bir yandan Suriyeli misafirlere ev sahipliği yaparken, diğer yandan da ekonomisiyle ülkemizin bugününe ve geleceğine önemli hizmetlerde bulunuyor. 2015 yılında 1.8 milyar dolar ihracatıyla 10. sırada yer aldı. Biz Hatay'ın gösterdiği performansı takdirle izliyoruz. Bütün sanayici ve iş adamı arkadaşlarımı tebrik ediyorum" şeklinde konuştu.

Hatay'da kurulma çalışmaları devam eden Hassa OSB'ye değinen Kütükcü, "Hassa OSB faaliyete geçtiği zaman hem bölge ekonomisine hem de ülke ekonomisine çok ciddi katkılarda bulunacak" dedi.

Hatay'ın önceliği bölgenin istikrara kavuşması

OSBÜK Yönetim Kurulunun ziyaretinden memnuniyet duyduğunu belirten Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş, Hassa OSB'nin kendileri için çok önemli olduğunu, Hataylı işadamlarının buraya yatırım yapma konusunda istekli olduklarını ifade etti. Başkan Savaş ayrıca heyete Hatay hakkında bilgi vererek, en öncelikli temennilerinin Hatay'ı da etkileyen Suriye ve Ortadoğu'daki yaşanan olayların son bulması ve bölgenin istikrara kavuşması olduğunu vurguladı.

Suriyelilere mesleki eğitim önerisi

Antakya Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Hikmet Çinçin ise, Türkiye'nin özel sektörün daha fazla desteklenmesi gereken özel bir dönemden geçtiğinin altını çizdi. Özellikle istihdam üzerindeki vergi yüklerinin kaldırılmasını isteyen Çinçin, işletmelerin düşük karlılıklarla çalıştığını, bu durumun tüm işletmeler için sorun olduğunu kaydetti. Çinçin, ayrıca başta Hatay olmak üzere Türkiye'deki Suriyelilere mesleki eğitim verilerek, meslek sahibi yapılmaları gerektiğini de sözlerine ekledi.

Ziyaretlere OSBÜK Başkanı Kütükcü'nün yanı sıra, OSBÜK Başkan Yardımcısı Bekir Sütçü, Yönetim Kurulu Üyeleri Zeki Şahin, Hakkı Attaroğlu, Adem Ceylan, Ömer Ünsal, Mustafa Yağlı, OSBÜK Genel Sekreter Vekili Serkan Ata ve OSBÜK Bölge Müdürleri Komisyonu Başkanı Vahit Türkyılmaz katıldı.

Bugün OSBÜK Bölge Müdürleri Komisyon Toplantısının da yapıldığı Hatay'da, 16 Aralık Cuma günü Hatay, Adana, Osmaniye, Mersin, Gaziantep, Kilis ve Kahramanmaraş'taki 24 OSB'nin katılımıyla bölge OSB'ler istişare toplantısı yapılacak. - HATAY

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Osbük'ten Hatay Çıkarması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement