Osmangazili Milli Judocu, Gençlik Olimpiyatlarında Şampiyon Oldu - Son Dakika
Yerel

Osmangazili Milli Judocu, Gençlik Olimpiyatlarında Şampiyon Oldu

Osmangazili Milli Judocu, Gençlik Olimpiyatlarında Şampiyon Oldu

Osmangazi Belediyespor Judo Takımı’nın Milli sporcusu Melisa Çakmaklı, Çin’de düzenlenen Gençlik Olimpiyat Oyunları’nda 44 kiloda şampiyon olarak Türkiye’ye altın madalya kazandırdı.

18.08.2014 11:39

Osmangazi Belediyespor Judo Takımı'nın Milli sporcusu Melisa Çakmaklı, Çin'de düzenlenen Gençlik Olimpiyat Oyunları'nda 44 kiloda şampiyon olarak Türkiye'ye altın madalya kazandırdı.

Uluslararası Olimpiyat Komitesi (IOC) tarafından Çin'in Nanjing kentinde organize edilen ve 28 Ağustos'a kadar devam edecek olan Gençlik Olimpiyat Oyunları'nın ilk gününde Türk Milli Takımı'ndan 7 sporcu, 4 dalda müsabakalara çıktı. Judo 'da 68 ülkeden; 52 erkek, 51 bayan olmak üzere toplam 103 sporcunun mücadele ettiği müsabakalarda, 44 kiloda tatamiye çıkan Osmangazi Belediyespor'un Milli sporcusu Melisa Çakmaklı, rakiplerini yenerek Gençlik Olimpiyatlarının ilk altın madalyasını Türkiye'ye kazandıran isim oldu.

Çeyrek finalde Ekvadorlu Pamela Quizhpi, yarı finalde Japon Honoka Yamauchi'yi mağlup ederek finale yükselen 16 yaşındaki Melisa Çakmaklı, şampiyonluk maçında Azeri Rakibi Leyla Aliyeva ile karşılaştı. Müsabaka sonunda rakibini yenmeyi başaran Çakmaklı, kilosunda Gençler Olimpiyat şampiyonu oldu. Milli judocunun elde ettiği başarının kendilerine büyük bir gurur yaşattığını ifade eden Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, "Melisa Çakmaklı, elde ettiği başarı ile sadece bizlerin değil, Türkiye'nin gururu oldu. Bizler, bu güne kadar Osmangazi Belediyesporda, altyapıya verdiğimiz önem ve güçlü destek sayesinde, ülkemizi uluslararası müsabakalarda başarıyla temsil edecek sporcular yetiştirmek istediğimizi söyledik. Son yıllarda ulusal ve uluslararası müsabakalarda elde edilen başarılar bizleri gururlandırıyor. Aynı zamanda da doğru bir iş yaptığımızı gösteriyor. Çin'de düzenlenen Gençlik Olimpiyatlarında Türk Bayrağını göndere çektirip Milli Marşımızı tüm dünyaya dinletmeyi başaran sporcumuzu yürekten kutluyor, başarılarının devamını diliyorum" dedi.

Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, kutlama mesajı yayınlayarak Milli sporcuyu tebrik etti. Bakan Kılıç, kutlama mesajında şu ifadelere yer verdi: "Genç sporcularımız, ülkemizden kilometrelerce uzakta madalya elde edebilmek ve Milli bayrağımızı dalgalandırabilmek adına ter döküyor. Judo branşında Melisa Çakmaklı elde ettiği altın madalya ile hepimize haklı bir gurur yaşattı. Elde etmiş olduğu bu büyük başarıdan dolayı sporcumuzu tebrik eder, gelecek günlerde müsabakalara çıkacak olan tüm sporcularımıza da başarılar dilerim" - BURSA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Osmangazili Milli Judocu, Gençlik Olimpiyatlarında Şampiyon Oldu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement