Osmaniye'de Cumhuriyet Bayramı Kutlamaları - Son Dakika
Yerel

Osmaniye'de Cumhuriyet Bayramı Kutlamaları

Osmaniye\'de Cumhuriyet Bayramı Kutlamaları

Cumhuriyeti'in kuruluşunun 90.Yıldönümü ve Cumhuriyet Bayramı Osmaniye'de törenle kutlandı.

29.10.2013 14:51

Cumhuriyeti'in kuruluşunun 90. Yıldönümü ve Cumhuriyet Bayramı Osmaniye'de törenle kutlandı.

Vali Dr. Mehmet Oduncu Valilik'te tebrikleri kabul ettikten sonra kutlama töreni 7 Ocak Stadyumu'nda devam etti. Vali Oduncu, Garnizon Komutanı Kurmay Albay Ersin Kaya ve Belediye Başkanı Kadir Kara, tören birliklerinin ve halkın bayramını kutladı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından konuşma yapan Vali Oduncu, "Cumhuriyeti ayakta tutan yegane kuvvet, milletin kendisidir. Devletimiz, Ulu Önder Atatürk'ün gösterdiği Yurtta Sulh, Cihanda Sulh hedefi doğrultusunda bulunduğu bölgede ve dünya üzerinde barış ve huzura katkı sağlamayı başarmıştır. İleri medeniyet yolunda hızlı ve kararlı adımlarla ilerleyen Türkiye Cumhuriyeti, 100. yaşında dünyanın en gelişmiş 10 ülkesi arasında olmayı hedeflemiştir. Bu uğurda başta sevgili gençlerimiz olmak üzere, hepimiz bu amaç doğrultusunda ve gönül birliği içerisinde sımsıkı kenetlenmeli, her alanda ülkemizi çağdaş medeniyetler seviyesinin üzerine taşımak için çok çalışmalıyız. Milletimizin ortak iradesi ve sarsılmaz imanıyla gerçekleştirdiği kurtuluş mücadelesinin eseri olan Cumhuriyetimiz, diğer mazlum milletlere de örnek olmuştur. Böylece yüzyıllar boyu başka milletlerin kölesi olan, ezilen milletler de Anadolu'dan aldıkları ilhamla bağımsızlıklarına ulaşmıştır" dedi.

Şiirlerin okunmasının ardından Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla düzenlenen sportif müsabakalar ve ulusal müsabakalarda dereceye girenlere çeşitli ödüller verildi. Halk oyunları ekiplerinin sunumundan sonra Belediye Mehter Takımı kısa bir konser verdi. Kutlama töreni, tören birliklerinin tören geçişi ile son buldu.

Törene, AK Parti Osmaniye Milletvekili Dr. Suat Önal, İl Jandarma Komutanı Albay Tayfun Dündar, OKÜ Rektör Yardımcısı Prof.Dr. Sabri Ulukanlı, Baro Başkanı Hamza Tor, askeri ve sivil erkan ile sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri katıldı. - OSMANİYE

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Osmaniye'de Cumhuriyet Bayramı Kutlamaları - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement