Osmaniye'de konteyner kent kurulumu sürüyor - Son Dakika
Yerel

Osmaniye'de konteyner kent kurulumu sürüyor

Osmaniye'de konteyner kent kurulumu sürüyor Osmaniye'de, 122 dönüm alan içerisine kurulacak olan konteyner kent için çalışmalara aralıksız devam ediliyor.

25.02.2023 13:03  Güncelleme: 13:17
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Osmaniye'de konteyner kent kurulumu sürüyor

OSMANİYE - Osmaniye'de, 122 dönüm alan içerisine kurulacak olan konteyner kent için çalışmalara aralıksız devam ediliyor. Osmaniye Belediyesi ekiplerinin de büyük destek verdiği konteyner kentte, ilk etapta 1370 konteynerin kurulacağı, bu sayının ihtiyaca göre 1907'ye kadar çıkarılabileceği kaydedildi.

Kahramanmaraş merkezli 7.7 ve 7.6 büyüklüğündeki depremlerin etkilediği iller arasında yer alan Osmaniye'de konteyner kent kurulması için çalışmalara başlanıldı. Osmaniye Belediyesi tarafından, konteyner kentin alt yapı çalışmalarına büyük oranda destek veriliyor. AFAD ve TOKİ ortaklığında başlanılan konteyner kentin 165,6 dönüm kullanılabilir alana sahip olacağı ve içinde elektrikli ısıtıcı, termosifon, mutfak ile banyonun yer alacağı, mevsim koşullarına dayanıklı ve yalıtımlı 21 metrekarelik olacağı, 87 metrekare kullanım alanının bulunacağı belirtildi.

Osmaniye Belediye Başkanı Kadir Kara, konteyner kent alanında başkan yardımcıları ile birlikte çalışmaları yerinde inceleyip, yetkililerden bilgi aldı. Başkan Kadir Kara, konteyner kent çalışmalarına belediyenin tüm imkanları ile destek verildiğini, alt yapı çalışmalarının tamamlanması için tüm hızla çalışma yürütüldüğünü söyledi.

Dereobası köyü ile Fakıuşağı Mahallesi arasındaki Karaçay Deresi kenarında, 122 dönüm alanda yapılan tasfiye işlemlerinin ardından altyapı çalışmalarına başlandı. TIR'larla alana getirilen konteynerler, zemin iyileştirme ve altyapı çalışması tamamlanan alanlara yerleştirilip, kanalizasyon ve içme suyu bağlantıları yapılıyor. Konteyner kentte yaklaşık 7 bin depremzede barınacağı, konteyner ekleme yapılarak bu sayının daha da artabileceği kaydedildi.

Deprem nedeniyle 991 kişinin hayatını kaybettiği, 2 bin 606 kişinin de yaralandığı kentte, 4 bin 500 kişinin başka illere tahliye edildiği, şehirdeki 27 bine yakın depremzedenin çadır kentlerde, 19 bini aşkın afetzedenin ise Milli Eğitim Bakanlığı'na bağlı bina ve yurtlarda barındırıldığı kaydedildi.

Osmaniye\'de konteyner kent kurulumu sürüyor
Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Osmaniye'de konteyner kent kurulumu sürüyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Solana ve The Book of Meme (BOME) Piyasada Yükselişte
    18 Mar Solana ve The Book of Meme (BOME) Piyasada Yükselişte

    Solana'nın yerel kripto para birimi SOL ve meme tabanlı kripto para birimi The Book of Meme (BOME), kripto para piyasasında ve sosyal medyada dikkat çekici performanslar sergileyerek büyük ilgi görüyor. SOL'un fiyatı son yedi gün içinde yüzde 45 artarak 200 dolar seviyesini aşarken, BOME de piyasaya sürülmesinden bu yana yüzde 82 değer kazandı. Solana'nın yarattığı hareketlilik, DeFi ekosistemine olan ilginin artmasıyla da paralellik gösteriyor.

  • Gökhan Zan: TİP'in açıklamasının yasal karşılığı yok, adayım
    18 Mar Gökhan Zan: TİP'in açıklamasının yasal karşılığı yok, adayım

    Türkiye İşçi Partisi'nin Hatay adayı Gökhan Zan, partinin adaylığını geri çekmesiyle ilgili konuştu. Parti açıklamasının yasal ve siyasal karşılığı olmadığını belirten zan, şantaj ve tehditlere boyun eğmeyeceğini vurguladı.

  • TİP'in adaylığını çektiği Gökhan Zan ile ilgili bomba iddia: AK Parti'den 5 milyon dolar ve TRT'de spor yorumculuğu istemiş
    18 Mar TİP'in adaylığını çektiği Gökhan Zan ile ilgili bomba iddia: AK Parti'den 5 milyon dolar ve TRT'de spor yorumculuğu istemiş

    Türkiye İşçi Partisi'nin Hatay adaylığını geri çektiği Gökhan Zan "Tehdit ve şantaja maruz kaldım" ifadelerini kullanırken kamuoyu bomba bir iddiayla sarsıldı. Zan'ın bir aracı üzerinden adaylıktan çekilmemesi karşılığında AK Parti'den 5 milyon dolar talep ettiği, ikinci bir görüşmede ise TRT spor yorumculuğu talep ettiği öne sürüldü. Söz konusu iki pazarlığın kayıtlarına erişen TİP'in de Gökhan Zan ile ilgili böyle bir karar aldığı ifade ediliyor.

  • Güney Kore ve Japonya, Kuzey Kore'nin Japon Denizi'ne 3 balistik füze fırlattığını açıkladı
    18 Mar Güney Kore ve Japonya, Kuzey Kore'nin Japon Denizi'ne 3 balistik füze fırlattığını açıkladı

    Güney Kore ve Japonya, Kuzey Kore'nin Japon Denizi'ne üç balistik füze fırlattığını açıkladı. Füzelerin yaklaşık 300 kilometre mesafe katederek Japon Denizi'ne düştüğü belirtildi. Denemeler, Kore Yarımadası'nda barışı ve istikrarı tehdit ettiği gerekçesiyle şiddetle kınandı. Japonya Başbakanı, füze denemelerini Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi kararlarını ihlal olarak nitelendirdi.


Advertisement