Osmaniyeli Fotoğrafçı: "İnsanlar Sadece Mecbur Kaldığında Vesikalık Fotoğraf Çektiriyor" - Son Dakika
Yerel

Osmaniyeli Fotoğrafçı: "İnsanlar Sadece Mecbur Kaldığında Vesikalık Fotoğraf Çektiriyor"

Osmaniye’de fotoğrafçılık yapan Kamber Şahin, döviz kurundaki artış nedeniyle fotoğraf malzemelerinin zamlandığını belirterek, insanların sadece mecbur kaldığında vesikalık fotoğraf çektirdiğini belirtti. Şahin, yaşadıkları sıkıntıyı “Eskiden değirmen olurdu, değirmende bulgurluk dönerdi, unluk dönerdi, dövme bölümü dönerdi su çok geldiği için. Oysa su azaldığı zaman bizim su meselemiz de azaldı, bizim sadece unluk dönüyor o da ağır ağır dönüyor” diye anlattı.

16.12.2022 12:09  Güncelleme: 12:17

BURHAN DEMİRCİOĞLU

Osmaniye'de fotoğrafçılık yapan Kamber Şahin, döviz kurundaki artış nedeniyle fotoğraf malzemelerinin zamlandığını belirterek, insanların sadece mecbur kaldığında vesikalık fotoğraf çektirdiğini belirtti. Şahin, yaşadıkları sıkıntıyı "Eskiden değirmen olurdu, değirmende bulgurluk dönerdi, unluk dönerdi, dövme bölümü dönerdi su çok geldiği için. Oysa su azaldığı zaman bizim su meselemiz de azaldı, bizim sadece unluk dönüyor o da ağır ağır dönüyor" diye anlattı.

Osmaniye'de yıllardır fotoğrafçılık yapan Kamber Şahin, döviz kurlarındaki artışın işlerine olumsuz yansıdığını söyledi. Şahin, şöyle konuştu:

"Önceki zamanlara göre kıyaslamış olursak, daha önceleri gelin-damat, bebek fotoğrafları, çocuk fotoğraflarını millet bol bol fotoğraf çektiriyordu, kazancımız da boldu. Ama şimdi sadece vesikalık fotoğraf çekiyoruz. Vesikalık fotoğraf da mecburiyetten diye düşünüyorum ben. Çünkü neye lazım? Kimlik, ehliyet, pasaport, notere gibi. Zevke vesikalık bile çekemiyoruz. Benim bu yakışıklı halimle bir vesikalık çek diyen olmadı. Diğer taraftan da aile geliyor vesikalık çektirirken, çocuklarla bir de hatıra çektirelim diyorlar, ardından fiyat soruyorlar, fiyatı söylediğimizde, 'kalsın o zaman' deyip gidiyorlar.

BİZİM SADECE UNLUK DÖNÜYOR

Daha önceki yıllarda film vardı, film sistemi vardı, o işler bitti. Teknoloji gelişti, herkes cep telefonu ile fotoğraf çekiyor, cep telefonunda saklıyor. Saklayınca da fotoğrafçıya gelip çoğaltmıyor, yaptırmıyor. Şimdi ise kağıtların fiyatı dolar bazında olduğu için bizim fotoğraf kağıtları maalesef yurt dışından geliyor. Yurt dışından geldiği için, dolar bazında olduğu için fiyatlar yüksek oluyor. Dolar yükselince haliyle de biz de kart fiyatını yüksekten alıyoruz. Yüksekten alınca ne yapacağız? Mecburen bu yüksekliğin farkını müşteriye yansıtmak zorunda kalıyoruz. Eskiden değirmen olurdu, değirmende bulgurluk dönerdi, unluk dönerdi, dövme dönerdi su çok geldiği için. Oysa su azaldığı zaman bizim su meselemiz de azaldı, bizim sadece unluk dönüyor, o da ağır ağır dönüyor."

Osmaniyeli Fotoğrafçı: "İnsanlar Sadece Mecbur Kaldığında Vesikalık Fotoğraf Çektiriyor"
Kaynak: ANKA

Son Dakika Yerel Osmaniyeli Fotoğrafçı: 'İnsanlar Sadece Mecbur Kaldığında Vesikalık Fotoğraf Çektiriyor' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement