"Osmanlı'dan Günümüze Dörtyol" Paneli - Son Dakika
Yerel

"Osmanlı'dan Günümüze Dörtyol" Paneli

Dörtyol'un düşman işgalinden kurtuluşunun 90.yıldönümü etkinlikleri kapsamında, "Osmanlı'dan Günümüze Dörtyol" adlı panel düzenlendi."Osmanlı'dan Günümüze Dörtyol" adlı panel, saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı.

10.01.2012 11:40

Dörtyol'un düşman işgalinden kurtuluşunun 90. yıldönümü etkinlikleri kapsamında, " Osmanlı'dan Günümüze Dörtyol" adlı panel düzenlendi.

Kurtuluş haftası etkinlikleri çerçevesinde, bir otelde düzenlenen

"Osmanlı'dan Günümüze Dörtyol" adlı panel, saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı.

İstanbul Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Tarih Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ali Aslan'ın konuşmacı olarak katıldığı panelde, Aslan, "Osmanlı Döneminde Dörtyol Belgeleri" konulu bir sunum yaptı.

Prof. Dr. Aslan, Dörtyol'un Osmanlı ve Cumhuriyet dönemlerinde önemli bir işlevi bulunduğunu belirterek, Dörtyol adının tarih süresince altın harflerle yazıldığına dikkati çekti.

Özellikle Milli Mücadele döneminde sergilediği başarı ve Kurtuluş Savaşı'nın ilk kıvılcımlarının Dörtyol'dan ateşlenmesinin ülke için önemli olduğuna işaret eden Aslan, "Bir ilçenin tarihini tarihçilerle değil, kayıtlı vesikalarla belgelemek daha doğrudur. Bu panel de bu amaçla düzenlenmiştir" dedi.

Başbakanlık Arşiv Uzmanları Ahmet Ergun ve Mehmet Akif Terzi de panelde, Osmanlı döneminde Dörtyol'un adının yer aldığı belgelerle ilgili sunum gerçekleştirdi.

Panelin ardından Belediye Başkanı Fadıl Keskin, panelistlere plaket verdi.

Panele Kaymakam Hasan Özyiğit, AK Parti Hatay Milletvekili Hacı Bayram Türkoğlu, Garnizon Komutanı Jandarma Yarbay Mesut Cihaner ve sivil toplum örgütü temsilcileri katıldı.

- HATAY

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel 'Osmanlı'dan Günümüze Dörtyol' Paneli - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement