2012 Türkiye Ralli Şampiyonası, 37. Oyak Renault Yeşil Bursa Rallisi başladı.
Rallinin Oyak Renault Fabrikası'ndan verilen seramonik startı öncesi şehit olan güvenlik güçleri için bir dakikalık saygı duruşunda bulunuldu. Start bayrağı, Oyak Renault Fabrikası Teknik Müdürü Didie Overje, Bursasporlu yöneticiler İlhan Uslu ve Selçuk Eren ile diğer misafirler tarafından sallanarak verildi.
Organizasyonun ikinci etabında ekipler, Kültürpark içerisinde oluşturulan Bursa Büyükşehir Belediyesi seyirci özel etabında mücadele edecek. Ardından pilotlar Orhaneli- Keles bölgesinde yer alan etaplarda oluşturulan 3 özel etabı geçecek.
Şampiyonada yarın ise saat 7.30'dan itibaren ekipler, Kirazlı, Soğukpınar, Dağgüney ve Firoz özel etaplarını ikişer kez geçerek saat 18.00'de Yalova yolundaki finişe ulaşacak.
Türkiye Ralli Şampiyonası'nda Pegasus Racing'den Luca Rossetti 117.4 puanla lider, Castrol Ford Team Türkiye'den Yağız Avcı da 113 puanla ikinci sırada bulunuyor. Bursa'da kazanan pilot 2012 Türkiye Ralli Şampiyonluğunu ilan edecek.
Muhabir: Ömer Ercan/ Volkan Bayraktar
Yayıncı: Doğan Sarıtaş - BURSA
Son Dakika › Yerel › Otomobil Sporları - Son Dakika
Masaüstü bildirimlerimize izin vererek en son haberleri, analizleri ve derinlemesine içerikleri hemen öğrenin.