Otomobil Sporları: Off Road - Son Dakika
Yerel

Otomobil Sporları: Off Road

Otomobil Sporları: Off Road

"Türkiye Otomobil Sporları Federasyonu (TOSFED) Trial Kupası"nın döndüncü ayak yarışları, Samsun'da başladı.

06.09.2014 18:48

Türkiye Otomobil Sporları Federasyonu (TOSFED) Trial Kupası dördüncü ayak yarışları, Samsun'da başladı.

Geçen yıl mahalli statüde koşulan, bu yıl ilk defa ulusal bir kimlik kazanan kupanın birinci ayak yarışları, Veziroff Otomobil Sporları ve Off Road Derneği organizasyonunda Vezirköprü ilçesi Kunduz Ormanı'nda gerçekleştirildi. 4x4 arazi araçlarının katıldığı organizasyon, 2 araç ve 4 sürücüden oluşan ekiplerin mücadelesine sahne oldu.

Gençlik ve Spor Bakanlığının destekleriyle düzenlenen trial yarışında ekipler, belirlenen parkurlarda yer alan tüm engel ve kapıları, ekip olarak en kısa zamanda aşmak için yarıştı.

Kupanın ilk günkü ayağında zaman zaman engelleri aşamayan otomobillerin alt takımları kırıldı. Tehlikeli anların yaşandığı yarışmaya vatandaşlar da ilgi gösterdi.

Marmara, Akdeniz ve Ege bölgesinde düzenlenen trial yarışının ilk kez Karadeniz bölgesinde yapıldığını belirten Veziroff Basın Sorumlusu Orhan Aydoğdu, şu değerlendirmeyi yaptı:

"Trial Kupası, klasik off road yarışlarından daha farklıdır. Bu yarışta 2 otomobil aynı anda ekip halinde yarışıyor. 25 dakika içinde çok zorlu engelleri aşmak zorundalar. Genellikle otomobiller, çekici ve yardımcı pilotların desteğiyle yarışmayı bitirebiliyor. Yani yardımcı pilotlar sürekli araç dışında bulunuyor. Seyir zevki açısından farklı bir yarış."

Kupanın ilk gününde 22 otomobilin yarıştığını bildiren Aydoğdu, 2 gün sürecek yarışma sonucunda dereceye girenlere kupalarının verileceğini ifade etti. - Samsun

Kaynak: AA

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement