Ovaazatlı Sandık Başında - Son Dakika
Yerel

Ovaazatlı Sandık Başında

Ovaazatlı Sandık Başında

Bursa'nın Mustafakemalpaşa İlçesi'ne Bağlı Ovaazatlı Beldesi'nde Belediye Başkanlığı Seçimi Yapılıyor.

05.12.2010 23:00

Bursa'nın Mustafakemalpaşa İlçesi'ne bağlı Ovaazatlı Beldesi'nde belediye başkanlığı seçimi yapılıyor.Yağmura rağmen bin 287 seçmen 5 sandıkta sabah saat 08.00'den itibaren oy kullanmaya başladı. Manisa'daki bir törende 'Karımın bacaklarını çekmesinler' sözleriyle kamuoyunun gündemine gelen ve yaptığı milyonluk bağışlarla adını duyuran Kulalı iş adamı, Hakkı Keleşoğlu'nun dün gece Ovaazatlı'ya gelerek Demokrat Parti adına propaganda yapmak istediği ve seçmenlere para teklif ettiği öne sürüldü. Keleşoğlu'nun daha sonra jandarmanın uyarısıyla beldeden uzaklaştırıldığı öğrenildi. Demokrat Parti İl Başkanı Abdullah Biçen iddiaları yalanlayarak, Keleşoğlu'nun adaya son kez başarı dilemek için beldeye geldiğini söyledi.

AK Parti'nin "Bütünleşik Şehir" projesi kapsamında önce Mustafakemalpaşa ilçesine bağlı mahalleye dönüştürülen ancak Bursa 2. İdare Mahkemesi'nin 12 Şubat 2010 tarihinde aldığı yürütmeyi durdurma kararıyla tekrar belde statüsüne kavuşan Ovaatlı'da kayıtlı bin 287 seçmen sabah saat 08.00'den itibaren 5 sandıkta oy kullanmaya başladı. Ovaazatlı'da, AK Parti'den İlhan Gürkaş, CHP'den Celal Tunca, DP'den Ayhan Güre, SP'den Sönmez Duman, TP'den Gülten Bayram, MHP'den Halil Kahraman ve LDP'den Orkun Köksoy belediye başkanı seçilmek için yarışıyor.Bu arada, Devlet Bakanı Faruk Çelik tarafından beldeye verilen ve üzerinde 'Bu kepçe bakanımız tarafından Ovaazatlı'mıza hediye edilmiştir' yazılı iş makinası meydandaki yerinden alınarak AK Parti Belde başkanının evinin önüne çekildi.

SEÇMENE PARA İDDİASI

Ovaazatlı'da dün gece seçim yasakları başladıktan sonra ilginç bir gelişme yaşandı. Manisa'daki bir törende 'Karımın bacaklarını çekmesinler' sözleriyle kamuoyunun gündemine gelen ve yaptığı milyonluk bağışlarla adını duyuran Kulalı iş adamı, Hakkı Keleşoğlu'nun dün gece Ovaazatlı'ya gelerek Demokrat Parti adına propaganda yapmak istediği ve seçmenlere para teklif ettiği öne sürüldü. Keleşoğlu'nun daha sonra jandarmanın uyarısıyla beldeden uzaklaştırıldığı öğrenildi.

DP İL BAŞKANI İDDİALAR YALAN

Keleşoğlu'nun propaganda ve para dağıttığı iddialarını yalanlayan Demokrat Parti Bursa İl Başkanı Abdullah Biçen, "Sayın Keleşoğlu, dün akşam saat 19.00-19.30 sıralarında beldeye adayımıza son kez başarı dilemek üzere geldi. Propaganda amaçlı değildi. Para falan teklif etmesi söz konusu değildir. Bundan özellikle Ak Partililer tarafından çıkarılan sataşmalar. Sayın Keleşoğlu'nun seçimlerden önce Ovaazatlı'ya taahhütleri vardı. DP adayının kazanması halinde şişeleme dahil biber salçası fabrikası ve yem fabrikası ile halı saha ve kültür merkezi kuracak. Seçim sonrası halı saha ve kültür merkezinin temellerini atacak. Arsa tahsisinden sonra fabrikaları inşa ederek, işletmesini belde halkının kuracağı kooperatife verecek" diye konuştu.

Kaynak: DHA

Son Dakika Yerel Ovaazatlı Sandık Başında - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement