Öykam'dan İzmir Fuarı'na Özel Hazırlık - Son Dakika
Son Dakika Logo

Öykam'dan İzmir Fuarı'na Özel Hazırlık

Öykam\'dan İzmir Fuarı\'na Özel Hazırlık
27.08.2013 12:50

29 Ağustos-8 Eylül 2013 tarihleri arasında bu yıl 82'ncisi düzenlenecek İzmir Enternasyonal Fuarı'nda stant açacak olan Ödemiş Belediyesi Yıldız Kent Arşivi ve Müzesi (ÖYKAM) hazırlıklarını tamamladı.

29 Ağustos-8 Eylül 2013 tarihleri arasında bu yıl 82'ncisi düzenlenecek İzmir Enternasyonal Fuarı'nda stant açacak olan Ödemiş Belediyesi Yıldız Kent Arşivi ve Müzesi (ÖYKAM) hazırlıklarını tamamladı.

Küçük Menderes Havzası'nın tarihi, kültürü ve sosyal yaşantısını yansıtan Yıldız Kent Arşivi ve Müzesi, envanterindeki çok özel obje ve materyalleri İzmir Fuar'ında sergileyecek.

Fuar Alanı 2. hol 2190 numarada açılacak olan 20 metrekarelik stantta, orijinal kıyafetleri giydirilmiş efe heykeli, kadife sim sırma işlemeli yüzyıllık bindallı gelinlik, pirinç boncuktan yapılmış alınlık, büyük önder Mustafa Kemal Atatürk'ün silah arkadaşı Ödemişli Dr. Mustafa Bengisu'ya ait cep saati, Ankara'nın başkent ilan edilmesine dair kanun maddesinin bulunduğu belge, Mustafa Kemal Paşa'nın 9. Ordu Kıtaatı Müfettişi sıfatıyla Samsun'a gönderilmesine dair ıslak imzalı orijinal belge ve çok özel objeler yer alacak.

Müze ve arşiv çalışmalarının yanında akademik yayıncılık da yapan ÖYKAM standına ilginin yoğun olması bekleniyor. - İZMİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Öykam'dan İzmir Fuarı'na Özel Hazırlık - Son Dakika


Advertisement