Özlem Çerçioğlu'nun İstemediği Ön Seçim CHP'de Tepki Toplamaya Başladı - Son Dakika
Yerel

Özlem Çerçioğlu'nun İstemediği Ön Seçim CHP'de Tepki Toplamaya Başladı

Özlem Çerçioğlu\'nun İstemediği Ön Seçim CHP\'de Tepki Toplamaya Başladı

Aydın Belediye Başkanı ve CHP'nin Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Özlem Çerçioğlu'nun istemediği ön seçim parti içinde huzursuzluğa neden olmaya başladı.

03.12.2013 10:30

Aydın Belediye Başkanı ve CHP'nin Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Özlem Çerçioğlu'nun istemediği ön seçim parti içinde huzursuzluğa neden olmaya başladı. Ön seçim isteyen CHP İl Başkanı Barkan Kalınomuz ve bazı aday adayları ön seçim talebini yineleyerek yüzlerce kişi ile Ankara'ya gidip ön seçim taleplerini Genel Merkeze ileteceklerini belirtti.

"TABANA VE ÖRGÜTE GÜVENİLMELİ"

Sosyal paylaşım sitesi hesaplarından yayınladıkları yazılarla ön seçim taleplerini yineleyerek isim vermeden, Özlem Çerçioğlu'nun parti tabanına ve delegelere güvenmesini isteyen bazı parti yöneticileri Perşembe günü bu taleplerini Ankara'da yineleyeceklerini ifade ettiler.

"Aydın İl Örgütü Belediye Başkan Adaylarının ön seçimle belirlenmesi talebini yüksek sesle duyurmak için 10 bin kişi ile Ankara'ya çıkartma yapacak" başlığı ile paylaşılan yazıda Aydın Efeler, Nazilli, Kuşadası, Didim, Söke, İncirliova CHP İlçe başkanlarının yanı sıra aday belirleme yönteminin ön seçimle yapılmasını isteyen belediye başkan aday adayları ile yapılan toplantı sonucu bu kararın alındığı duyuruldu.

Aydın'da genel merkez ataması ile aday belirlenmesine şiddetle karşı çıkan CHP Aydın İl ve ilçe örgütleri, ön seçim taleplerini 10 bin kişilik bir grupla Ankara'ya giderek duyurma kararı aldığı belirtildi.

Sosyal paylaşım sitesindeki bu paylaşım oldukça yorum alırken, parti yöneticileri ön seçim oluncaya kadar mücadelelerinin devam edeceğini belirttiler.

CHP'nin Aydın'da 23 bin kişilik bir sülale olduğunu belirten İl Başkanı barkan Kalınomuz, Ankara'ya yapacakları ziyaretle ilgili olarak "Hem Genel Başkanımıza sevgi saygı iletmek, hem partimizin kurucusu Ulu Önder Mustafa kemal Atatürk'ün Anıtkabri'ne ziyaret etmek hem de ön seçim talebimizi yinelemek için 5 Aralık Perşembe Akşamı Aydın merkez ve değişik ilçelerden yola çıkacağız. Bazıları Aydın'da ön seçim yapılmasını istemiyorlar. Benim ön seçimle ilgili talebim baştan beri var. CHP'nin Aydın'da sadece kayıt yaptırmış 23 bin üyesi var. 23 bin nüfuslu bir sülaleyiz. Biz delegelerimize sormayacağız da kime soracağız. Birileri değil örgüt karar vermeli" diye konuştu. - AYDIN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Özlem Çerçioğlu'nun İstemediği Ön Seçim CHP'de Tepki Toplamaya Başladı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement