Pakistan Karaçi Müftüsü Sattar'dan Depremzedelere Ziyaret - Son Dakika
Yerel

Pakistan Karaçi Müftüsü Sattar'dan Depremzedelere Ziyaret

Pakistan'ın Karaçi kenti müftüsü Abdul Sattar, depremzedelerin yaşam koşullarını görmek ve yapabilecekleri yardımları tespit etmek için bir heyetle Van'a gelerek depremzedeleri ziyaret etti.

04.01.2012 12:20

Pakistan'ın Karaçi kenti müftüsü Abdul Sattar, depremzedelerin yaşam koşullarını görmek ve yapabilecekleri yardımları tespit etmek için bir heyetle Van'a gelerek depremzedeleri ziyaret etti.

Karaçi Müftüsü Abdul Sattar başkanlığındaki heyet, Türk Kızılayı tarafından Süphan Mahallesi'nde kurulan Mevlana Kent'te depremzedeleri ziyaret etti. Depremde yaşamını yitirenlere Allah'tan rahmet dileyen Sattar, Pakistan olarak Türk halkına maddi ve manevi destek olacaklarını bildirdi.

Kardeş olarak gördükleri Van'daki depremzedelerin içinde bulunduğu şartları görmek ve yapabilecekleri yardımı tespit etmek için geldiklerini dile getiren Sattar, şunları söyledi:

"Yıllardır her acımızda yanımızda olan Türkiye'nin ve halkının yaşadığı bu olay bizleri üzmüştür. Pakistan olarak kardeşlik görevimizi yapmak istiyoruz. Pakistan'da Vanlı depremzedelere yardım etmek isteyen bir çok arkadaşımız var. Biz de buraya gelerek insanların yaşadığı şartları görmek, ihtiyaçları tespit etmek istedik. İnsanların içinde kaldıkları koşullar iyi, kriz iyi şekilde yönetiliyor. Ama burada çocukların ve kadınların bir çok şeye ihtiyacı var. Bizim halen yapabileceğim çok şey var. Dönünce bu ihtiyaçları karşılamak için çaba göstereceğiz."

Heyette yer alan yardım kuruluşu gönüllüsü Faisal Ali ise, Pakistan'ın geçtiğimiz yıllarda yaşadığı deprem ve sel felaketlerinin ardından Türk Kızılayı'nın tam teşekküllü bir hastane kurarak Pakistanlı afetzedelere sağlık hizmeti verdiğini söyledi.

Ali, Pakistan ve Türkiye arasında uzun yıllara dayanan duygusal bir bağın olduğunu dile getirerek, iki ülkenin yaşadığı acı olaylarda bu duygusal bağın kendilerini harekete geçirdiğini bildirdi.

Heyet, depremzedelere yaptıkları ziyaretlerde tercümanlar aracılığıyla sıkıntılarını dinledikten sonra Van'dan ayrıldı.

- VAN

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Pakistan Karaçi Müftüsü Sattar'dan Depremzedelere Ziyaret - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement