Paris'te Bir Gece" Yeniden Sahnelenecek - Son Dakika
Yerel

Paris'te Bir Gece" Yeniden Sahnelenecek

Paris\'te Bir Gece" Yeniden Sahnelenecek

Antalya Devlet Opera ve Balesi, rejisini Yiğit Günsoy’un üstlendiği, bir libretto dahilinde ve iki piyano eşliğinde Fransız opera ve operetlerinden seçmelerin sahneleneceği “Paris’te Bir Gece” konserini 27 Ocak’ta tekrar sahneleyecek.

24.01.2015 14:39

Antalya Devlet Opera ve Balesi, rejisini Yiğit Günsoy'un üstlendiği, bir libretto dahilinde ve iki piyano eşliğinde Fransız opera ve operetlerinden seçmelerin sahneleneceği " Paris'te Bir Gece" konserini 27 Ocak'ta tekrar sahneleyecek.

Dekor ve kostüm tasarımı Gülden Sayıl Şenlikli, ışık tasarımı Mustafa Eski ve koreografisi Murat Ersoyluoğlu imzasını taşıyan "Paris'te Bir Gece", 19. yüzyılın sonlarında Paris'in en popüler mekanlarından biri olan Metella'nın Cafe'sinde geçiyor. Toplumun farklı kesimlerinden gelen insanların yaşam biçimleri, aşkları, tutkuları, hayalleri, Fransız opera ve operetlerinden seçilmiş, birçoğu Türkiye'de ilk defa seslendirilen arya ve düetlerin yer aldığı şarkılarla ve danslarla anlatılıyor.

Offenbach, Bizet, Massenet, Lalo, Gounod, Thomas, Delibes, Adam, Donizetti ve Auber'den seçilen parçalarla örülmüş dramatik kurgu izleyenlere keyifli bir Paris gecesi yaşatacak.

Konserde soprano Aslı Ayan, soprano Ceren Aytekin, soprano Nurdan Aydın, soprano Burcu Kuru, mezzo soprano Serap Çiftçi, tenor Göksay Yaran, tenor Koray Damcıoğlu, bariton Toygarhan Atuner, bas Engin Suna, "Metella" rolünde Esra Arslantürk sahne alırken solist sanatçılara piyanoda Metin Kiper ve Ahmet Sait Karabulut eşlik edecek. - ANTALYA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Paris'te Bir Gece' Yeniden Sahnelenecek - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement