Paris'te Halk Aşıkları Şöleni Yapıldı - Son Dakika
Yerel

Paris'te Halk Aşıkları Şöleni Yapıldı

Paris'te Halk Aşıkları Şöleni düzenlendi.

26.01.2012 17:29

Paris'te Halk Aşıkları Şöleni düzenlendi.

Alınan bilgilere göre, Kayseri Aşık Meydani Kültür ve Sanat Vakfı'nın, Fransa'dan Anatolie Culture Center ve İspanya'dan Malaga Konservatuvarı ortaklığında yürüttüğü "Avrupa ile Türkiye arasında Kültür Köprüleri" isimli proje kapsamında halk aşıkları Aşık Meydani, Yiğit Kandemir Alkan, Tuncay Köksal, Ali Özyürek, Aydemir Duran, Mesut Yerlikaya, Abbas Kırlangıç ve Tamer Eroğlu, Paris'te bir dizi konser verdi.

Peniche Anako isimli gemide, sen nehri boyunca gerçekleştirilen konserde, proje açılış konuşmasını yapan proje yöneticisi Muzaffer Eroğlu, geleneklerimize sahip çıkmanın önemini vurgulayarak, "Proje her yaştan insanın aşıklık geleneğine dikkatlerini çekmeyi ve aşıklık geleneğini yaşatmayı hedefliyor. Geçtiğimiz sene itibariyle aşıklık geleneğinin UNESCO Somut Olmayan Dünya Mirası listesinde yer alması, bizim için büyük bir gelişmedir" şeklinde konuştu.

Konsere Paris'te yaşayan Türklerin yanı sıra Fransız müzikseverler de katıldı.

Projenin Kayseri ayağında, 16-20 Şubat 2012 tarihlerinde, Malaga Konservatuvarından gelecek Malaka Turka isimli müzik grubu ve Paris'ten gelecek olan Paris Halk Dansları Topluluğuyla birlikte bir konser düzenlenecek.

- KAYSERİ

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Paris'te Halk Aşıkları Şöleni Yapıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement