Petrol-İş "TPAO'ya En az Bin İşçi Lazım" - Son Dakika
Yerel

Petrol-İş "TPAO'ya En az Bin İşçi Lazım"

Petrol-İş "TPAO\'ya En az Bin İşçi Lazım"

Petrol -İş Sendikası Batman Şube Başkanı Mustafa Mesut Tekik, TPAO Batman Bölge Müdürlüğüne en az bin işçinin lazım olduğunu söyledi.

07.01.2014 12:41

'TPAO'ya Bin işçi lazımken, 100 işçi alınıyor'

Petrol-İş Sendikası Batman Şube Başkanı Mustafa Mesut Tekik, Enerji Bakanlığının uyguladığı yanlış politikalar nedeniyle TPAO'yu iyi yönetemediğini belirtti.

Petrol -İş Sendikası Batman Şube Başkanı Mustafa Mesut Tekik, TPAO Batman Bölge Müdürlüğüne en az bin işçinin lazım olduğunu söyledi.

'KÜRDİSTAN DEMEDİKÇTE KAYBEDERİZ'

Yapılacak çalışmalarla petrolün hem bölgeye istihdam sağlayacağını, hem de petrolün bölge halkları tarafından işletebileceğini ifade eden Tekik, petrolün işletilmesinin yabancı sermayedarlar yerine TPAO ile birlikte bölgede yaşayan Türk ve Kürt'lerin de kazanacağını ifade etti. Enerji Bakanlığının izlediği strateji ile TPAO'nun iyi yönetilmediğini kaydeden Başkan Tekik, "Enerji Bakanlığının, TPAO'yu küçülten, TPAO'yu güçsüz bırakan bir yaklaşımı var. Yani sismiğiyle, sondajının, üretiminin, nakliyesinin, rafinajının ve pompajının TPAO eliyle yapılmasıdır. Yani tüm bunların kamu eliyle ve TPAO eliyle yapılması gerektiğini söylüyoruz. Ama Enerji Bakanlığı maalesef son yıllarda, tezimizin tersi bir şekilde küçültmeye yönelik, taşeronlaştırmaya yönelik, özelleştirmeye yönelik politikalar güdüyor. 6 yıl önce TPAO Genel Müdürümüze söylememize rağmen yanı başımızda bulunan Irak'ın Kuzeyine 'Kürdistan Federal Bölgesi' denmedikçe 'Kuzey Irak' dediğimiz sürece biz orada muvaffak olamayız. Norveç'ten, Kanada'dan petrol şirketleri gelip Kürdistan'a gidiyorlar. Orada petrol arıyorlar ve çıkarıp götürüyorlar. Biz daha bir yıl öncesine kadar da 'Kuzey Irak' diyorduk, 'Irak'ın Kuzeyi' diyorduk ve düşman gördüğümüz için de onlarla ilişkilenmiyorduk" şeklinde konuştu. Kürtlerin kendi şirketlerini kurması taraftarı olduklarını ifade eden Tekik, şöyle devam etti; "Türkler ve Kürtler yıllarca iç içe yaşıyor. Dolayısıyla bizler kardeşiz. Dünyanın bir ucundan birileri gelecek, yanı başımızdaki petrolü alıp gidecek. Olmaz böyle bir şey. Kürt'ü Kürt olarak kabul edeceksin." Önümüzdeki günlerde TPAO'ya 32 işçinin daha alınacağını belirten ve gelen bazı duyumlara göre, çalıştırılacak işçileri yarısına yakınının Batman dışından oluşacağının altını çizen Başkan Tekik, "Biz bunu kabul etmeyeceğiz. Etmeyiz. 32 kişinin 6'sı da yabancı olursa bunu kabul etmeyeceğiz. Kıyameti koparırız. Elbette yabancı kişiler alınabilecek ama bu rakam en fazla 2-3 kişi olmalı. Mademki Petrol Batman'dan çıkıyor, işçi alımı da Batman'dan olmalı. Üretimi yapan bizleriz, kirli havayı soluyan bizleriz. Bunun negatif sonuçlarını alan bizleriz, petrolün hiçbir rızkından da faydalanmıyoruz. Gelin hep beraber Petrolün gelirlerinin Batman'a kalması için baskı kuralım. Petrolün gelirlerinin yüzde 5'i dahi Batman'a kalsa Batman ihya olacak. Bu konu Kent konseyinin de gündemine alsın diyorum" diye konuştu.

Kaynak: Temsilci

Son Dakika Yerel Petrol-İş 'TPAO'ya En az Bin İşçi Lazım' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement