Polisten Altın Uyarılar - Son Dakika
Yerel

Polisten Altın Uyarılar

Polisten Altın Uyarılar

Adana Emniyet Müdürlüğü Araştırma Geliştirme Büro Amirliği tarafından hazırlanan "Bunları Biliyor musunuz?" adlı kitapçıkla vatandaşlar suç ve suçlulara karşı uyarıldı.

12.01.2012 10:52

Adana Emniyet Müdürlüğü Araştırma Geliştirme Büro Amirliği tarafından hazırlanan "Bunları Biliyor musunuz?" adlı kitapçıkla vatandaşlar suç ve suçlulara karşı uyarıldı.

Adana Emniyet Müdürlüğü yaptığı çalışmalarla zanlıları anında yakalarken, suç daha oluşmadan önlemek için de bir çalışma başlattı. Adana Emniyet Müdürü Mehmet Avcı'nın koordinasyonunda Araştırma Geliştirme Büro Amirliği tarafından suç daha oluşmadan önlemek amacıyla vatandaşın suçlulara karşı ya da suça karşı nasıl önlem alması gerektiğini anlatan ve "Bunları Biliyor musunuz?" ismi verilen bir kitapçık hazırlandı.

Kitapçık Tüyap tarafından Adana'da 10-15 tarihleri arasında gerçekleştirilen Çukurova Kitap Fuarı'nda dağıtılmaya başlandı.

Adana Emniyet Müdürü Mehmet Avcı kitapçığın girişinde vatandaşlara seslendiği bir önsöz yazdı. Avcı önsüzünde, "Ben bir polisim hem de Türk polisi, halkın canını, malını ve ırzını korumaktır görevim. Ülkenin dirlik ve güvenini sağlamanın en büyük amacı amacım. Bu devlet benim, halkımın hizmetindeyim, Atamın izinde Adanalı'nın hizmetindeyim" diye seslendi.

Avcı ayrıca önsözde vatandaşları da uyararak, "Önemli olan insan olmak ve insani değerleri bilmektir. Hiç fark etmez rengi, dili, dini ve cinsi. Niçin kardeşçe yaşamayalım?. Niçin beraber geçinip gitmeyelim?. Lütfen kurallara uyalım, uymayanları uyaralım. Hiç olmazsa 155'i arayalım. Polis sizin için var, sizin içinizden ailenizden birisi. Onlara yardımcı olalım, bilinçlenip hep birlikte olalım" ifadelerini kullandı.

Bunları Biliyor musunuz? ismiyle hazırlanan kitapçık fuar alanında vatandaşlara dağıtıldıktan sonra Adana'daki bütün evlere de tek tek dağıtılacak. Kitapta vatandaşlar özellikle hırsızlık ve dolandırıcılık konularında uyarılıyor. Özellikle evden, otodan hırsızlık ile son yıllarda ortaya çıkan kontör dolandırıcılığı ve fal, büyü, kapıdan satış gibi dolandırıcılık türlerine karşı vatandaşın nasıl önlem alması gerektiğini anlatılıyor.

Kitapta vatandaş 52 konuda uyarılırken kaza sonrası, pasaport almaya giderken, olay yerinde ne yapması gerektiği de en ince ayrıntısına kadar anlatılıyor. Kitapta son günlerde gündemde olan şiddete karşı vatandaşın kendisini ve çocuklarını nasıl korumasa gerektiği de anlatıldı. - ADANA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Polisten Altın Uyarılar - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    SonDakika.com'da yer alan yorumlar, kullanıcıların kişisel görüşlerini yansıtır ve sondakika.com'un editöryal politikası ile örtüşmeyebilir. Yorumların hukuki sorumluluğu tamamen yazarlarına aittir.

Advertisement