Polonyalı Eğitimcilerden Vali Pek'e Ziyaret - Son Dakika
Yerel

Polonyalı Eğitimcilerden Vali Pek'e Ziyaret

Polonyalı Eğitimcilerden Vali Pek\'e Ziyaret

Polonya ile ortaklaşa yürütülen "Eğitim ve Kültür Alış Verişi" projesi kapsamında 8 kişilik heyet Iğdır'a geldi.

30.04.2013 12:00

Polonya ile ortaklaşa yürütülen "Eğitim ve Kültür Alış Verişi" projesi kapsamında 8 kişilik heyet Iğdır'a geldi.

Vali Ahmet Pek, Polonyalı heyeti kabulünde yaptığı konuşmada, Iğdır'da eğitim sistemiyle ilgili bilgi toplamak için Polonyalı ekibin izlenimlerde bulunacağını belirtti.

Pek, Ar-Ge birimi tarafından hazırlanan ve Iğdır Anadolu Öğretmen Lisesi ile Aralık İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü'nün proje ortağı olarak yer aldığı "Comenius Regio" projesinin kent için bir ilk olduğunu ifade ederek, şunları kaydetti:

"Bu eğitimci ekibi şehrimizde görmekten son derece memnunuz. Umarım beklentilerini karşılayacak durumlarla karşılaşırlar. Bu ekip iki ülke arasında yürütülen bir proje kapsamında burada çeşitli çalışmalar yapacak. Ülkemizden de Polonya'ya giden eğitimcilerimiz var. Bu projenin en büyük katkısı karşılıklı etkileşim ve bilgi edinmeyi sağlıyor. Ülkeler bu çalışma sayesinde birbirlerinin iyi yönlerini alabiliyorlar. Bu projeyle iki ülkenin eğitim sistemi incelenerek katkı sağlayacak görüş ve öneriler ortaya atılacaktır. Öğrenciler ve öğretmenler ile atölye çalışmaları yapılarak, eğitim öğretimde alternatif öğretim teknikleri uygulanacaktır. Projeyle idarecilerimizin yurt dışındaki okulları görmeleri sağlanarak farklı bakış açıları geliştirmelerine ve döndüklerinde okullarında bir farklılık yaratmalarına yardımcı olacak."

Ziyarette, iki ülkenin eğitim sistemi arasındaki farklar da konuşuldu. - IĞDIR

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Polonyalı Eğitimcilerden Vali Pek'e Ziyaret - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    SonDakika.com'da yer alan yorumlar, kullanıcıların kişisel görüşlerini yansıtır ve sondakika.com'un editöryal politikası ile örtüşmeyebilir. Yorumların hukuki sorumluluğu tamamen yazarlarına aittir.

Advertisement