Prodexpo Fuarında Gaziantep Sesleri - Son Dakika
Yerel

Prodexpo Fuarında Gaziantep Sesleri

Prodexpo Fuarında Gaziantep Sesleri

Moskova'da bu yıl 21'incisi düzenlenen Prodexpo 2014 Uluslararası Gıda, İçecek ve Gıda Hammaddeleri Fuarına Gaziantep Ticaret Odası (GTO) organizasyonunda KOSGEB destekli ve Avrupa İşletmeler Ağı Projesi çalışmaları kapsamında bir ziyaret gerçekleştirildi.

16.02.2014 14:28

Moskova'da bu yıl 21'incisi düzenlenen Prodexpo 2014 Uluslararası Gıda, İçecek ve Gıda Hammaddeleri Fuarına Gaziantep Ticaret Odası (GTO) organizasyonunda KOSGEB destekli ve Avrupa İşletmeler Ağı Projesi çalışmaları kapsamında bir ziyaret gerçekleştirildi.

Fuara ziyaret çerçevesinde katılan 35 kişilik iş adamı heyeti, Rusya'da faaliyet gösteren Rus-Türk İşadamları Birliği'ni (RTİB) ziyaret etti. Görüşmelerde karşılıklı işbirliğinin geliştirilmesi ve iş yapma olanakları masaya yatırıldı.Gaziantep başta olmak üzere ülkemizin çeşitli kentlerinde faaliyet gösteren ve gıda sektöründe faaliyet gösteren firma temsilcileri 10-14 Şubat 2014 tarihleri arasında, Moskova Rusya Federasyonu'nda düzenlenen Prodexpo 2014 Uluslararası Gıda, İçecek ve Gıda Hammaddeleri Fuarı'na katıldı.

Gaziantep Ticaret Odası (GTO) organizasyonuyla KOSGEB destekli ve Avrupa İşletmeler Ağı projesi faaliyetleri çerçevesinde gerçekleştirilen ziyarette, firmalar gıda sektöründeki yenilikleri yerinde görme imkanı buldu. Fuar kapsamında Gaziantep Ticaret Odası Meclis ve meslek komite üyeleri ile firma temsilcilerinden oluşan heyet Rus-Türk İş Birliğini ziyaret etti. GTO meclis ve meslek komite üyeleri ile firma temsilcilerinin RTİB'i ziyaretinde gerçekleşen görüşmede RTİB Yönetim Kurulu Başkanı Naki Karaaslan, heyete Rusya başta olmak üzere çevre ülkeler pazarı hakkında bilgi verdi. Ziyarette ayrıca iki ülke arasında karşılıklı işbirliğinin geliştirilmesi ve iş yapma olanakları konusunda görüş alış verişinde bulunuldu. RTİB Moskova merkez ofisinde düzenlenen görüşmeye RTİB Başkanı Naki Karaaslan, Gaziantep Ticaret Odası Meclis üyeleri Ökkeş Tabur, Mehmet Tabur, Ziraat Bankası Moskova Genel Müdürü Avni Demirci, RTİB Yönetim Kurulu üyesi Sabahattin Yavuz, RTİB Genel Sekreteri Vladimir Solotsinski ve üye iş adamları ile heyetteki üyeler katıldı.

RUSYA'NIN BAŞKENTİNE GAZİANTEPLİ İŞ DÜNYASI TEMSİLCİLERİNDEN ÇIKARMA

GTO heyetinin RTİB'i ziyaretinde konuşan GTO Meclis üyesi Ökkeş Tabur, iş dünyası temsilcileri olarak Rusya ile ticari işbirliğine hazır olduklarını belirtti. Tabur, Dış Ticarette Türkiye aleyhine olan ticari dengenin bu pazarın en iyi şekilde değerlendirilmesi ve ihracattın arttırılması ile mümkün olabileceğini vurguladı.

GTO'nun organizasyonuyla gerçekleştirilen Fuar ziyareti kapsamında Gaziantepli işadamlarını RTİB çatısı altında görmekten memnun olduklarını dile getiren Yönetim Kurulu Başkanı Naki Karaaslan, Rusya ekonomisi ve yatırım imkanları ile gıda sektöründeki fırsatlar konusunda bilgi verdi. Globalleşen dünyada Rusya pazarının önemli olduğunu ve Rusya Pazarının geç kalınmış bir Pazar olmadığını dile getiren RTİB Başkanı Karaaslan, Türkiye'nin büyük tecrübeye sahip olduğu sektörlerde Rusya ile işbirliğine gitmesinin çok önemli olduğunu, Türkiye Rusya ilişkilerinin iyi bir noktada olduğunu ve bunun iyi değerlendirilmesi gerektiğini de sözlerine ekledi.

GTO Meclis üyesi Ökkeş Tabur da yakın ilgi ve tecrübe paylaşımı nedeni ile RTİB Başkanı ve üyelerine teşekkür etti. Görüşme sonunda RTİB Başkanı Karaaslan ve Gaziantepli işadamları birbirlerine karşılıklı olarak hediye ve plaketler sundular. Gaziantep Ticaret Odası Genel sekreteri Halil Göçer, gıda sektöründe faaliyet gösteren firma temsilcilerinin katıldığı, bu yıl 21.kez düzenlenen Prodexpo Fuarı gezisinin bir hayli verimli geçtiğini, söz konusu fuarda süt ve süt ürünleri, alkollü ve alkolsüz içecekler, çay, kahve, soslar ve baharatlar, bisküvi, çikolata ve şekerli mamüller, et ve et mamülleri ile şarküteri ürünleri, kümes hayvanları mamulleri, hububat-bakliyat mamülleri, unlu mamüller ve pastacılık ürünleri, su ürünleri, katı ve sıvı yağlar, kuruyemiş, incir, kayısı ve gıda ambalaj ürünlerinin sergilendiğini söyledi.

GTO Genel Sekreteri Göçer, Gaziantep'in 2014 yılındaki ihracat hedeflerine ulaşması için mevcut ve yeni pazarlarda daha çok pay almanın önemli olduğunu, bu çerçevede Rusya çevresinde yer alan ülkelerdeki büyük pazarların önemli olduğunu, fuar ziyareti ve bu çerçevede yapılan görüşmelerin yansımalarının olumlu olmasını beklediklerini kaydetti. - GAZİANTEP

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Prodexpo Fuarında Gaziantep Sesleri - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement