Prof. Dr. Fatih Mehmet Avşar, Kaü'de Rektör Adayı - Son Dakika
Yerel

Prof. Dr. Fatih Mehmet Avşar, Kaü'de Rektör Adayı

Prof. Dr. Fatih Mehmet Avşar, Kaü\'de Rektör Adayı

Prof. Dr. Fatih Mehmet Avşar,Kars Kafkas Ünversitesi (KAÜ) rektör adaylığını açıkladı.

15.10.2014 09:50

Prof. Dr. Fatih Mehmet Avşar, Kars Kafkas Ünversitesi (KAÜ) rektör adaylığını açıkladı.

KAÜ'nün 'Bir Dünya Üniversitesi' olması için eğitim, öğretim kadrolarının katılımını sağlayarak, Dünya üniversiteleri ile entegrasyonu sağlayacaklarını belirtti.

Yeni bir anlayışıla yola çıktıklarını ifade eden Prof. Dr. Fatih Mehmet Avşar, Kars halkına heyecan katan, ihtiyaçlarına hizmet eden ve KAÜ'yü öncü bir üniversite haline getirmek için aday olduğunu söyledi.

Mensubu olduğumun üniversiteyi vizyon 2023 hedefleri doğrultusunda yeni Türkiye'nin önde gelen üniversitelerinden birisi yapma yolunda çaba harcayacağını ifade eden Prof Dr. Fatih Mehmet Avşar, "Kafkas Üniversitesi'ni Dünya'nın en gelişmiş ilk 500 üniversite arasına sokmak hadefiyle üniversite yönetimine talip oldum. Yönetim anlayışımız demokratik ve katılımcı olacaktır. Üniversitemiz imkanları adelet, faydalılık ve Liyakat esaslarına göre dağıtılacak. Akademisyenlerimiz kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde kazandıkları özlük hakları başka hiçbir ölçüt etkene bakılmaksızın bir hak olduğu düşüncesiyle yola çıkılarak verilecektir" dedi.

"ÜNİVERSİTE İLE HALKI BİRLEŞTİRECEĞİZ"

Kars'ta en önemli sorunlardan birisinin de üniversite ile halkın kopukluğu olduğuna dikkat çeken Prof. Dr. Fatih Mehmet Avşar, "Kafkas Üniversitesi Karslıyla ilişkisi kesilerek, ilişki kurulamayarak şimdiye kadar yönetilmiş. 1992 yılında beraber kurulan üniversşteler arasında en sonuncu sırada kendisine yer bulmuş. Aynı yıl kurulan üniversitelerden 47 bin öğrenciye erişmiş üniversiteler varken, Kafkas Üniversitesi maalesef 14 binde kalmış. Hakla entegresyon sağlanamamış, sanayi ile işbirliği yürütülememiş, bölgemize özgü tarım ve hayvancılık, özellikle hayvancılık geliştirilmesi gerekli olan projelerdir bu gözardı edilmiş. Biz getireceğimiz yönetim anlayışıyla ve hazırladığımız projelerimizle Kafkas Üniversitesi'ni tabi Dünya'da ilk 500 üniversite arasına sokmak çabalarımızın yanında bölgede de lider üniversite haline getirerek halkımızla entegre olarak, bölgede ki diğer şehirlerle entegresyonu sağlanarak sanayi ile kuracağımız tekno kent ile işbrliği yaparak bir dünya üniversite hadefini taşımaktayız" şeklinde konuştu.

Avşar, Kafkas Üniversitesi'ni bölge üniversitesi yaparak, Dünya üniversiteleriyle akredite ederek Dünya'nın en gelişmiş üniversitreleri arasına sokma hedefiyle bazı projeleri olduğunu kaydetti.

Projelerimiz gerçekçi, akıllı ve mantıklı projelerdir. Bu projelerin uygulanması için gerekli fonlar mevcuttur. Tabiki genel ve katma bütçeden alacakları imkanların sınırlı olduğunu hatırlatan KAÜ Rektör Adayı Prof. Dr. Fatih Mehmet Avşar, projelerinden birkaç tanesini şöyle sıraladı:

"KAÜ içinde Tekno Kenti kuracağız. Öğrencler yurt ihtiyacını ve öğretim üylerimizin lojman ihtityacını karşılayacağız. Bölümler arasında tüp geçitler yapacağız. Üniversiteye hafif raylı sistemi getireceğiz. TOKİ ile işbirliği yaparak 5 bin 500 metre kare olan üniversite kampusunu modern bir üniversite kampusu haline getireceğiz. Bölgenin en önemli ve güçlü hastanesini oluşturma yolunda öğretim üyelerimizin sunacağı katkıyla beraber geliştirceğimiz ek yapılarla birlikte Kafkas Üniversitesi'nde sağlık turizminide geliştirerek bölgeye hizmet eden gelişmiş bir üniversite hastanesi ile beraber üniversitemizi temsil eden bir sağlık tesisi haline getirerek bölge insanına hizmet edeceğiz. Kafkas Üniversitesi'nde üniversite mensuplarının ve akademisyenlerimizin misafirlerinin konaklayacağı hastane oteli ve alışveriş merkezi projelerimiz var. Yine Kars'ın rüzgar ve güneş enerjisiyle enerji üretmek için renubul enerji sistemlerini geliştireceğiz. Yeni Fakülteler, İletişim Fakültesi, Hukuk Fakültesi, Diş Hekimliği Fakültesi'ni aktif hale getireceğiz. Bu arada Eczacılık Fakültesi'ni ile kampusumuzu zenginleştirceğiz." - KARS

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Prof. Dr. Fatih Mehmet Avşar, Kaü'de Rektör Adayı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement