Prof. Dr. Kocatürk, Ünver'i Ziyaret Etti - Son Dakika
Yerel

Prof. Dr. Kocatürk, Ünver'i Ziyaret Etti

Prof. Dr. Kocatürk, Ünver\'i Ziyaret Etti

Ahmed-i Gülşehri' Felekname isimli eserini Türkçeye çeviren Prof. Dr. Sadettin Kocatürk, Nevşehir Belediye Başkanı Hasan Ünver'i makamında ziyaret etti.

13.10.2012 11:24  Güncelleme: 11:48

Şeyh

Ahmed-i Gülşehri' nin en önemli eserlerinden biri olan Felekname isimli eserini Türkçeye çeviren Prof. Dr. Sadettin Kocatürk, Nevşehir Belediye Başkanı Hasan Ünver'i makamında ziyaret etti.

Ankara Üniversitesi Dil Tarih ve Coğrafya Fakültesi İran Dili ve Edebiyatı bölümünden emekli olan Prof. Dr. Sadettin Kocatürk, Belediye Başkanı Ünver'i ziyaretinde

bugüne kadar yaptığı bilimsel çalışmalarla ilgili olarak kısa bilgiler aktardı. Bugüne kadar yayınlanan çeşitli eserlerini Ünver'e takdim eden Kocatürk, Nevşehir'de bulunmaktan dolayı duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

Nevşehir Belediye Başkanı Hasan Ünver'de dedesinin Nevşehirli olduğunu öğrendiği Prof. Dr. Sadettin Kocatürk'ün, İran dili başta olmak üzere Doğu dilleri üzerine bilimsel araştırmaları ile tanındığını belirterek, Ürgüp ilçesinde geçtiğimiz günlerde düzenlenen bir toplantıda tanıştığı Kocatürk'ün ziyaretinden mutluluk duyduğunu söyledi. - NEVŞEHİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Prof. Dr. Kocatürk, Ünver'i Ziyaret Etti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement