Bodrum yine bayram tatilinin vazgeçilmez adresi oldu - Son Dakika
Yerel

Bodrum yine bayram tatilinin vazgeçilmez adresi oldu

Bodrum yine bayram tatilinin vazgeçilmez adresi oldu Oteller dolamaya, trafik yoğunlaşmaya başladıMUĞLA Ramazan bayramı tatiliyle, okulların ara tatilinin birleşmesinin ardından bayrama günler kala Bodrum'da bayram yoğunluğu başladı.

18.04.2023 17:08  Güncelleme: 17:27

Bodrum yine bayram tatilinin vazgeçilmez adresi oldu

Oteller dolamaya, trafik yoğunlaşmaya başladı

MUĞLA Ramazan bayramı tatiliyle, okulların ara tatilinin birleşmesinin ardından bayrama günler kala Bodrum'da bayram yoğunluğu başladı.

Bayramlar da 1 milyon turisti bulan Bodrum'da bu yıl yerli ve yabancı sayısı Ramazan Bayramı'nda 700 bini bulması bekleniyor. Ramazan bayramına 3 gün kala hem yazlıkçılar hem de yerli ve yabancı turistler Bodrum'a akın etmeye başladı. Bayramı tatil yaparak geçirmek isteyen yerli turist vaz geçilmez adresi yine Bodrum oldu. Trafikte yoğunluğu ve ilçe merkezindeki yoğunluk yavaş yavaş başladı. Oteleler kapılarını yerli ve yabancı turistte açtı. Yüzde 50'nin üzerine çıkan otel rezervasyonlarının bayram günü yüzde 70'leri bula bileceği tahmin ediliyor.

Bayram tatili nedeniyle yoğunluğun yavaş yavaş başladığını açıklayan Bodrum Otelciler Derneği Başkanı Ömer Faruk Dengiz "9 günlük bir tatil olduğu için bir hareketlilik mevcuttur. Belli sayıdaki oteller yüzde 50 doluluk oranını geçmiş durumda. Bir doluluk söz konusu olacak. Geçen senelerdeki gibi çok büyük bir rezervasyon olmayacaktır. Trafik akıcı olmayacaktır daha önceki senelerdeki gibi. Yazlıkçıların gelmesiyle birlikte, trafik epeyi bir yoğunluk oluşacaktır" şeklinde konuştu.

Bodrum Otelciler Derneği Başkan Yardımcısı Alişir Şahin ise gecen yıllara göre doluluk oranlarının biraz az olacağını belirterek "Mevsim gereği sezon daha yeni başlıyor. Yabancı turistler gelmeye başladı. İç Pazar genel anlamda sezon başı tatil yapmayı sevmiyor. Okulların tatil olması ve bayramla birleşmesiyle bir hareketlilik başladı. Şu anda halen odalarımızda mevcut yerlerimiz var. Plan yapmayanlarda şuanda plan yapıp Bodrum'a gelebilirler" dedi.

Bodrum yine bayram tatilinin vazgeçilmez adresi oldu
Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Bodrum yine bayram tatilinin vazgeçilmez adresi oldu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement