Rektör Gür'den Üniversite Öğrencilerine Çağrı - Son Dakika
Yerel

Rektör Gür'den Üniversite Öğrencilerine Çağrı

Rektör Gür\'den Üniversite Öğrencilerine Çağrı

XXI. Yüzyılda Avrasya Dinamikleri ve Türk Dünyası konulu konferansta konuşan Gaziantep Üniversitesi (GAÜN) Rektörü Prof. Dr. Ali Gür, öğrencilere yaptığı çağrıda "Teröre destek vermeden konuşun, tartışın" dedi.

17.02.2017 18:06
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

XXI. Yüzyılda Avrasya Dinamikleri ve Türk Dünyası konulu konferansta konuşan Gaziantep Üniversitesi (GAÜN) Rektörü Prof. Dr. Ali Gür, öğrencilere yaptığı çağrıda "Teröre destek vermeden konuşun, tartışın" dedi.

Mühendislik Fakültesi Dekanlık Binası Konferans Salonu'nda Karadeniz Teknik Üniversitesi Öğretim Üyesi ve Türk Dünyası Araştırmaları Enstitü Müdürü Prof. Dr. Kemal Üçüncü tarafından "XXI. Yüzyılda Avrasya Dinamikleri ve Türk Dünyası" konulu konferans verildi. Konferansın açılış konuşmasını yapan GAÜN Rektörü Prof. Dr. Ali Gür, Türk Milleti'nin tarihte iz bırakan nadir milletlerden birisi olduğunu belirtirken, İslam ve Türk Milleti'nin birlikteliğinden doğacak gücün, dünya tarafından kabullenilemediğini söyledi.

"Yedi düvelin savaş nedeni İslam-Türk birlikteliği

Rektör Prof. Dr. Ali Gür, dünyanın İslam - Türk birlikteliğinden rahatsız olduğunu belirterek, yedi düvelin Türkiye'nin üstüne gelmesi ve ihanet şebekelerinin harekete geçmesinin nedeninin rahatsızlıktan kaynaklandığını kaydetti.

Gür, "İşte şu anda bizim gücümüzü keşfederken üzerimize bu kadar gelinmesinin, yedi düvelin savaş açmasının, içimizdeki ihanet şebekelerinin tamamen harekete geçirilip üzerimize gelmelerinin sebebi bu. Kırgızistan'dan, Moğalistan'dan, Türkistan'dan, Kazakistan'a kadar şu anda bunun birliği oluşuyor. 30 küsur milyonluk İran coğrafyasının Azeri Türkleriyle, Azerbaycan Türkleri, Türkiye Türkleri, Anadolu Türkleri ve diğer coğrafyadaki İslam'la müşerrefleşmiş olan milletler bir araya geldiği zaman karşısında kim durabilir ki? Ama bilesiniz ki doğumlar her zaman sancılıdır. Şu anda doğum sancısı çekiyoruz ve kutlu sabahın doğumunda da bilesiniz ki mutluluk bizimdir. O yüzden bu coğrafyaları tekrar araştırmalara tabii tutacak dil, din, tarih şuurunu oluşturacak gençlerin yetiştirilmesi açısından bu sivil toplum kuruluşu adı altındaki öğrenci birliklerimizi çok önemsiyorum" dedi.

Öğrencilere çağrı

Rektör Gür, üniversite öğrencilerine çağrıda bulunarak, "Şiddete başvurmamak kaydıyla ülkemde ve üniversitemde terörizme destek vermemek kaydıyla fikirlerinizi rahatlıkla konuşun, tartışın münazara yapın. Birbirinizi ikna edin. Konuşmaktan hiç çekinmeyin. Konuşan gençlik istiyorum, susan değil. Ama konuşmasını bilecek muhataplarını incitmeden de fikrini ikna edici düzeyde sahiplenecek bir gençlik istiyorum. Sizde de bu var" şeklinde konuştu.

"Türkistan ve İslam coğrafyası küresel gücün iki ayağı"

GAÜN Rektör Yardımcısı ve Türk Dünyası Araştırmaları Topluluğu Akademik Danışmanı Prof. Dr. Hilmi Bayraktar ise konuşmasında, bir devletin en büyük hazinesinin yetişmiş insan gücü olduğuna işaret ederek "Eğer biz insanını nitelikli, ufuklu, öngörülü, vizyon sahibi olarak yetiştirirsek o toplumu kimse manipüle edemez. Biz Türk Dünyası ile duygusallıktan öte, realist, tamamen gerçekçi bir politika ile bağ kurabilirsek; eğitim, kültür ve ekonomi alanında ilişkileri geliştirebilirsek Türkiye bölgesinde bölgesel bir güç olmanın da ötesinde küresel bir güç olabileceğini çok iyi biliyoruz" dedi. Türkistan ve İslam coğrafyasının küresel güç olmanın en önemli iki ayağı olduğunu vurgulayan Prof. Dr. Bayraktar, "Türkiye iki coğrafyaya el uzatabilirse sağlıklı, mantıklı, makul, duygusallıktan uzak, realist, gerçekçi bir yaklaşımla eğer bu iki coğrafyaya yaklaşabilirsek, Türkiye bölgesinin değil dünyanın en önemli küresel güçlerinden biri olabilecek potansiyele sahip olduğunu söylemekte yarar var" ifadelerine yer verdi.

Organizasyonu düzenleyen Türk Dünyası Araştırmaları Topluluğu Başkanı Ali Taşdemir de, Bu tür etkinliklerle milli varlığımızın ve birliğimizin daha da sağlamlaşması yönünde önemli adımlar atılmasını sağlamaya çalıştıklarını vurguladı.

"Eleştirel akıl ve bilgiyi önemseyin"

Konuşmalarının ardından başlayan konferansta ise Karadeniz Teknik Üniversitesi Öğretim Üyesi ve Türk Dünyası Araştırmaları Enstitü Müdürü Prof. Dr. Kemal Üçüncü ise, 2017 yılı itibariyle dünya siyasal konjonktürüne bakıldığında doğu ve batı dünyaları arasında yeni baştan bir siyasi kültürel pozisyonun oluşmaya başladığını söyledi. Türkiye'nin bu iki dünyanın kuzeyi, güneyi, doğuya batıya bağlayan tam kavşak noktasında olduğunu kaydeden Prof. Dr. Üçüncü, öğrencilere hiçbir meseleye tek boyutlu olarak yaklaşmamaları tavsiyesinde bulundu. Üçüncü, "Türkiye'yi, Türk Milleti'ni 21. Yüzyıl'a taşıyacak şeyin eleştirel akıl ve bilgi olduğunu, bilgi üretimi olduğunu unutmayın. Biz ne kadar çok bilgi üretirsek, bilgiyle buluşursak, çağımız ile o kadar kolay entegre olabiliriz. Hatta Atatürk'ün göstermiş olduğu çağdaş uygarlık seviyesinin üzerine çıkma imkan ve kapasitemiz de o noktada artmış olur. Sadece derslerinize değil dünya, ülke sorunlarına, entelektüel meselelerine bir aydın olarak ilgi duymanızı tavsiye ediyorum. Özellikle bilimsel araştırmaları, gelişmeleri, yayınları kültürel etkinlikleri sıkı sıkı takip edin. Bu anlamda Gaziantep Üniversitesi çok büyük bir gayret gösteriyor. Bu çabalara ve çalışmalara katılarak, katkı sunarak onları daha üst noktalara taşımanızı tavsiye ediyorum" diye konuştu.

Gür, programın sonunda, konferans nedeniyle Karadeniz Teknik Üniversitesi Öğretim Üyesi ve Türk Dünyası Araştırmaları Enstitü Müdürü Prof. Dr. Kemal Üçüncü'ye teşekkür ederek, çeşitli hediye ve plaket verdi. - GAZİANTEP

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Rektör Gür'den Üniversite Öğrencilerine Çağrı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Kişisel eşyalarını toplatan Akşener, makam odasını boşalttırdı
    08 Nis Kişisel eşyalarını toplatan Akşener, makam odasını boşalttırdı

    27 Nisan'daki olağanüstü kongrede aday olmayacağını duyuran İYİ Parti lideri Akşener, makam odasındaki kişisel eşyalarını toplattı.

  • İYİ Parti İzmir Milletvekili Ümit Özlale partisinden istifa etti
    08 Nis İYİ Parti İzmir Milletvekili Ümit Özlale partisinden istifa etti

    İYİ Parti İzmir Milletvekili Ümit Özlale, partisinde siyaset üretmenin artık imkansız hale geldiğini söyleyerek istifa etti. Özlale, yerel seçimlerde İzmir Büyükşehir Belediye Başkanlığı için yarışmıştı.

  • Kocasinan Belediye Başkanı Ahmet Çolakbayrakdar, yeni meclis üyelerine hayırlı olsun dedi
    08 Nis Kocasinan Belediye Başkanı Ahmet Çolakbayrakdar, yeni meclis üyelerine hayırlı olsun dedi

    Kocasinan Belediye Başkanı Ahmet Çolakbayrakdar, yeni meclis üyelerine hayırlı olsun diyerek, 'Şimdiye kadar olduğu gibi bundan sonrada da huzurlu ve uyumlu bir meclis olacağımızı temenni ediyorum. Kayseri'de en çok kadın üyenin olduğu meclisiz' dedi.

  • Senegal'de Müridi tarikatının rastalı ve mistik yorumu: Baye Fall topluluğu
    08 Nis Senegal'de Müridi tarikatının rastalı ve mistik yorumu: Baye Fall topluluğu

    Senegal'de Müridi tarikatının renkli, aykırı ve mistik kolu Baye Fall topluluğu, giyimleri, yaşam tarzları ve kendilerini adadıkları felsefeleriyle ayrı bir dünyanın kapılarını aralıyor.

  • Söğütlü OSB'ye 200'ün üzerinde yatırımcı başvurusu
    08 Nis Söğütlü OSB'ye 200'ün üzerinde yatırımcı başvurusu

    Sakarya'nın istihdamına büyük katkı sağlaması beklenen Söğütlü Organize Sanayi Bölgesi'ne (OSB), 200'ün üzerinde yatırımcı yer tahsisi için başvuru yaptı. Başvuru şartlarının ilan edilmesinin ardından 40 firmayla sözleşme seviyesine gelindi. Söğütlü OSB Yönetim Kurulu Başkanı, hedeflerinin ihracat oranlarını yükselterek cari açığı kapatmaya katkı sağlamak olduğunu belirtti.

  • Söğütlü OSB'ye Yoğun Talep: 200'ün Üzerinde Yatırımcı Başvuru Yaptı
    08 Nis Söğütlü OSB'ye Yoğun Talep: 200'ün Üzerinde Yatırımcı Başvuru Yaptı

    Sakarya'nın yeni karma Organize Sanayi Bölgesi Söğütlü OSB için yapılan yer tahsis çağrısına 200'ün üzerinde yatırımcı başvuru yaptı. Söğütlü OSB'nin cazip özellikleri ve bölgenin ulaşım altyapısı, lojistik kolaylığı ve uygun arsa fiyatları yatırımcıları cezbetmektedir. Yönetim Kurulu Başkanı Gökhan Tiryaki, sadece ihracat ve istihdam artışına katkı sağlayacak firmaları beklediklerini belirtti. Rant amaçlı başvurulara itibar edilmeyeceği vurgulandı. Başvuruların değerlendirilmesi sonucunda 40 firma ile sözleşme yapılabilir seviyeye gelindiği açıklandı. Başvurular hala devam etmektedir.

  • Bağcılar'ın Güneşli Mahallesi'nde 40 yıllık muhtarlık görevi devredildi
    08 Nis Bağcılar'ın Güneşli Mahallesi'nde 40 yıllık muhtarlık görevi devredildi

    Bağcılar'ın Güneşli Mahallesi'nde 87 yaşındaki Atik Yağmur, 40 yıldır yaptığı muhtarlık görevini Engin Kılıç'a devretti. Devir teslim törenine Bağcılar Belediye Başkanı Abdullah Özdemir de katıldı.

  • Köşk Belediye Meclisi Yeni Döneme Başladı
    08 Nis Köşk Belediye Meclisi Yeni Döneme Başladı

    Köşk Belediye Meclisi, yerel seçimlerin ardından yeni dönemin ilk olağan toplantısını gerçekleştirdi. Meclis üyeleri ve komisyon üyeleri seçimleri yapıldı.

  • HashKey Group, Bermuda Lisansıyla Küresel Kripto Borsası Açtı
    08 Nis HashKey Group, Bermuda Lisansıyla Küresel Kripto Borsası Açtı

    Asya merkezli finansal hizmetler devi HashKey Group, Bermuda'dan aldığı lisans ile kripto para piyasalarında küresel bir oyuncu olma yolunda. Şirket, HashKey Global adı verilen yeni bir kripto para borsası kurdu. Bermuda lisansı, HashKey'e launchpad, vadeli işlem ve kaldıraçlı ticaret gibi alanlarda faaliyet gösterme imkânı tanıyor. HashKey Group İşletme Müdürü Livio Weng, önümüzdeki beş yıl içinde dünyanın en büyük lisanslı borsa kümelerinden birini kurmayı amaçladıklarını belirtti.

  • Meral Akşener bırakıyor! İYİ Parti'de genel başkanlık koltuğuna talip 4 isim var
    08 Nis Meral Akşener bırakıyor! İYİ Parti'de genel başkanlık koltuğuna talip 4 isim var

    İYİ Parti lideri Meral Akşener, 31 Mart Yerel Seçimleri'nde alınan başarısız sonuçların ardından olağanüstü seçimli kurultay kararı aldığını açıkladı. Ancak Akşener, kurultayda aday olmayacağını duyurdu. Seçimlerden önce istifa edip etmeyeceği merak edilen Akşener'in, yakın çevresiyle yaptığı görüşmeler sonucunda bu kararı aldığı belirtildi.

  • Doğu Karadeniz Bölgesi Turist Akınına Uğruyor
    08 Nis Doğu Karadeniz Bölgesi Turist Akınına Uğruyor

    Son yıllarda özellikle Körfez ülkelerinden Doğu Karadeniz Bölgesine yoğun turist akını olurken, geçen sene Trabzon'u 1 milyonun üzerinde turist ziyaret ettiği belirtildi. TÜRSAB Doğu Karadeniz Bölge Temsil Kurulu Başkanı Volkan Kantarcı, yeni turizm sezonunda beklentilerin geçen seneye göre daha yüksek olduğunu belirtti. Kantarcı, ayrıca Trabzon Havalimanı'ndaki modernizasyon çalışmalarının tamamlanmasıyla hizmet kalitesinin artacağını ve bölgenin turizm potansiyelinin daha da yükseleceğini ifade etti. Turistlerin genellikle Trabzon'da konakladığını ve ardından bölgedeki diğer turistik yerleri ziyaret ettiklerini söyleyen Kantarcı, Uzungöl'deki turizmcilerin sıkıntılarının hala devam ettiğini ve bu konuda çözüm bulunması gerektiğini vurguladı.

  • İsrail, Gazze'deki askeri birliklerini geri çekti
    08 Nis İsrail, Gazze'deki askeri birliklerini geri çekti

    İsrail ordusu, Gazze'de gerçekleştirdiği saldırılardan sonra bir tugay dışında tüm kara birliklerini geri çekti. Ancak, Gazze'nin orta kesiminde bulunan Nahal adlı tugay hala bölgede kalmaya devam edecek. İsrail Savunma Kuvvetleri (IDF), Gazze çevresinde yeni güvenlik bölgeleri oluşturarak yeniden organize oldu ve istihbarata dayalı saldırılara odaklanacak. Askerlerin geri çekilmesinin siyasi baskıyla ilgili olmadığı belirtiliyor.


Advertisement