Reyhanlı'da Gazi ve Şehit Ailelerine İftar - Son Dakika
Yerel

Reyhanlı'da Gazi ve Şehit Ailelerine İftar

Reyhanlı\'da Gazi ve Şehit Ailelerine İftar

Hatay'ın Reyhanlı ilçesinde Reyhanlı Kaymakam Dr.

21.07.2013 13:07

Hatay'ın Reyhanlı ilçesinde Reyhanlı Kaymakam Dr. Yusuf Güler, gazi ve şehit ailelerine iftar yemeği verdi.

Reyhanlı Kaymakamlığınca gazi ve şehit aileleri için düzenlenen iftar yemeğinde konuşan Reyhanlı Kaymakamı Dr. Yusuf Güler, Reyhanlı olaylarında hayatını kaybeden 52 kişiyi anarak "Mukaddes Ramazan ayında yüce yaradanın rahmet ve mağrifeti, yüce peygamberimizin şefaeti ve şehitlerimizin şefaeti, gazilerimizin inayeti hepimizin ve hepinizin üzerine olsun. 52 şehit verdik 11 Mayıs'ta. Şehitlerimiz bizlere gülümseyerek Cennet köşklerine gittiler. Bizlere düşen onlara hak ettiği yerde her zaman anmak ve bize bıraktıkları emanetlerine sahip çıkmak. Devlet olarak her zaman sizlere 24 saat kapımız açık. İnşallah Allah bizlere böyle bir acı yaşatmaz. Bugün aynı zamanda gazilerimizde bizleri şereflendirdi. Bugün Kıbrıs barış hareketinin 39. yıldönümü. Ben tüm gazilerimize Türk halkı adına şükranlarımı ve saygılarımı sunuyorum" dedi.

11 Mayıs'ta yaşanılan olayları büyük bir trajedi olarak nitelendiren Güler, Reyhanlı'daki vatandaşların, asil davranışlar sergilediğini belirterek "Metanetiyle sabrıyla, birçok kışkırtmalarıyla bu oyunlara gelmeyen, sadece kendisine değil Tüm dünyaya bu örnek asil davranışı gösteren siz değerli şehit yakınlarımıza ve değerli Reyhanlılılara teşekkür ediyorum" diye konuştu.

Reyhanlı Belediye Başkanı Hüseyin Şanverdi de, 11 Mayıs'ta yaşanan olaylarda halkın üzerine düşen her şeyi fazlasıyla belirterek "Ramazan bereket ve mağfiret ayı, bu berekette bizleri buluşturan İlçe Kaymakamımız Dr. Yusuf Güler'e teşekkür ediyorum. 11 Mayıs'ta büyük bir acı yaşadık. Biz bugüne kadar şehitlerimizin yanında olduk. Bundan sonra da yanınızda olmaya devam edeceğiz. Elimizden geldiği kadar tüm imkanlarımızı sizlere seferber etmeye hazırız. Sizler sevdiklerinizi feda ettiniz. Bu güne kadar herkes metanetini korudu. Ülkemize örnek bir şekilde davrandınız. Allah hepinizden razı olsun" şeklinde konuştu.

Şanverdi, Torba yasasıyla şehit ailesi ve terör mağduru ailelere yeni düzenlemeler geldiğini de belirterek "Bildiğiniz gibi Torba yasasıyla şehit ailesi ve terör mağduru ailelerimize yeni bir yasa çıktı. Cumhurbaşkanımızın onayından sonra yasanın faydalarını göreceksiniz. Elbette giden geri gelmiyor. En azından geri kalanlarımızın daha mutlu daha müreffeh yaşamalarını sağlamak için elimizden geleni yapmaya gayret edeceğiz" dedi.

Reyhanlı Kıbrıs ve Kore Gaziler Derneği'ne yeni üye olan Kore ve Kıbrıs Gazileri Ahmet İnce, Sabit Kılıç, Ahmet Şanverdi, Mustafa İnce'ye Madalyalarını Kaymakam Dr. Yusuf Güler, Vali Yardımcısı Mehmet Eriş, Belediye Başkanı Hüseyin Şanverdi ve Cumhuriyet Başsavcısı Hasan Yıldız taktı.

Yenişehir Gölü Saklı Bahçe'de verilen iftar yemeğinden sonra şehitler için dualar edildi.

İftara, Vali Yardımcısı Mehmet Eriş, Reyhanlı Belediye Başkanı Hüseyin Şanverdi, Garnizon Komutanı Jandarma Binbaşı Bülent Gülbaz, Cumhuriyet Başsavcısı Hasan Yıldız, Emniyet Müdürü Duygu Uzundurukan, Reyhanlı Kıbrıs ve Kore Gaziler Derneği Başkanı Ziya Güleroğlu, gazi ve şehit yakınlarının yanı sıra daire müdürleri katıldı. - HATAY

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Reyhanlı'da Gazi ve Şehit Ailelerine İftar - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement