Risale-i Nur Perspektifinden Dünya-Ahiret Dengesi Sempozyumu - Son Dakika
Yerel

Risale-i Nur Perspektifinden Dünya-Ahiret Dengesi Sempozyumu

Risale-i Nur Perspektifinden Dünya-Ahiret Dengesi Sempozyumu

Dicle Üniversitesi İlahiyat Fakültesi, HASEV Vakfı ve İstanbul İlim ve Kültür Vakfı iş birliğilye düzenlenen sempozyum başladı.

02.05.2014 20:11

Dicle Üniversitesi İlahiyat Fakültesi, HASEV Vakfı ve İstanbul İlim ve Kültür Vakfı iş birliğiyle düzenlenen "Risale-i Nur Perspektifinden Dünya-Ahiret Dengesi Sempozyumu" başladı.

AK Parti Diyarbakır Milletvekili Mehmet Hamzaoğulları, HASEV Başkanı Adnan Budak, İstanbul İlim ve Kültür Vakfı Başkanı Prof. Dr. Faris Kaya, Bediüzzaman Said Nursi'nin talebelerinden Mehmet Fırıncılar ve çok sayıda öğrencinin katıldığı sempozyumun açılış töreninde konuşan Dicle Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ayşegül Jale Saraç, iki gün olarak planlanan bu etkinlikte, dünya-ahiret dengesinin ele alınacağı sunumlar yapılacağını bildirdi.

Said Nursi'nin, dünya-ahiret dengesi konusunda önemli bir kişilik olduğunu belirten Saraç, şunları kaydetti:

"Dünya-ahiret dengesi, Hazreti Adem ile başlayıp Hazreti Peygamber Efendimiz ile son bulan vahyin en önemli konularından biridir. İnsanlara rol model olarak gönderilen bir örnek, Hazreti Adem'dir. Bu model, Hazreti Peygamberimiz ile en üst seviyeye ulaşıp ve beşeriyet ona kavuştuğu için sonsuz şükürlere methuldür. Bu sempozyum iki gün sürecek. Sempozyumda çeşitli bilim adamlarımız, çeşitli konular üzerinde duracak. Özellikle bu sempozyumun hazırlanmasında emeği geçen iki vakfımıza, akademisyenlerimize ve emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. İnşallah bu sempozyum hayırlara vesile olacaktır."

Fırıncılar ise Said Nursi'nin genç yaşlarda Van, Bitlis ve Diyarbakır'da şubeleri olacak bir üniversite projesi bulunduğunu hatırlatarak, şöyle konuştu:

"Bugün herhalde Diyarbakır'daki şubesi ve rektör hanımın konuşması ile bu üniversite açılmıştır. Dolayısıyla bu sempozyuma katılan herkese teşekkür ediyorum. İskandinav ülkelerinde senede 10 bin kişi intihar ediyor. Bu durum, dünya-ahiret dengesini kuramamaktan ve dünya hayatı ile yaşarken sonunda buhrana giriyor. Dolayısıyla biz Müslümanlar bu dengeyi ayakta tutuyoruz. Onlara da bizim yardımcı olmamız lazım. Buradaki ilim erbabı kardeşlerimden rica ediyorum." - Diyarbakır

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Risale-i Nur Perspektifinden Dünya-Ahiret Dengesi Sempozyumu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement