Romanlar Sordu, Milletvekili Adayları Cevapladı - Son Dakika
Yerel

Romanlar Sordu, Milletvekili Adayları Cevapladı

"Hükümetin yaptığı Roman ve Kürt açılımlarından sonra 'benim durumun düzeldi' diyenin elini öperim, siyaseti de bırakırım.

24.05.2011 18:45
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

CHP Edirne Milletvekili adayı Recep Gürkan,

"Hükümetin yaptığı Roman ve Kürt açılımlarından sonra 'benim durumun düzeldi' diyenin elini öperim, siyaseti de bırakırım. Yok böyle bir şey'7 dedi.

Trakya Roman Dernekleri Federasyonunca Keşan Şoförler ve Otomobilciler Odası Derviş Günday Toplantı Salonu'nda düzenlenen "Romanlar soruyor, milletvekili adayları cevaplıyor" konulu toplantıya AK Parti Edirne Milletvekili adayı Tuna Bekleviç ile CHP Edirne Milletvekili adayı Recep Gürkan katıldı.

Toplantı bu gece Rumeli TV'de Adem Özsoy'un hazırlayıp sunduğu ve saat 22. 30 ekrana gelecek "Edirne Gündemi" programında da yayınlanacak.

CHP Milletvekili adayı Gürkan, programda sorulan sorulara verdiği cevaplarda, gariban ve emeği ile geçinen Roman vatandaşlarının bütün siyasetçiler tarafından kullanıldığını söyledi.

Gürkan, sözlerine şöyle devam etti:

"Seçim zamanlarında bu vatandaşları hatırlamakta olmuyor. Bu işler 'ben açılım yaptım' demekle olmuyor. Ne açılımdan bahsediyorsunuz. Hangi açılım. Artık bu ülkede yoksul ve gariban insanlarında gözü açıldı. Bu ülkede etnik kimlik üzerinden siyaset yapmaya ve ötekileştirmeye başlarsanız, 'Sen Romansın, sen Kürksün, sen Türksün, sen Çerkezsin, sen Pomaksın' diye bu ülkeyi bölersin. Hükümetin yaptığı Roman ve Kürt açılımlarından sonra 'benim durumun düzeldi' diyenin elini öperim siyaseti de bırakırım. Yok böyle bir şey. Ama Roman ve Kürt vatandaşlarımız birer oy deposu olarak görülüyor. "

AK Parti Milletvekili adayı Bekleviç de partisinin bazı kesimleri oy deposu olarak görmediğini ve bunun yanlış bir görüş olduğunu dile getirerek, "Biz Roman vatandaşlarımızın insanca yaşamalarını istiyoruz. ve bu insanlara her türlü yardımı yapacağız. Biz yapmakla mükellefiz onlarda eleştirmekle serbest. Eğitim, sağlık ve konut yapımında ayrım gözetmeksizin hareket ediyoruz. Vatandaşlarımız bunu 12 Haziran'da değerlendirecektir" dedi.

Trakya Roman Dernekleri Konfederasyonu Genel Başkanı Fahrettin Savcı, AK Parti, CHP ve MHP 1. sıra adaylarını toplantıya davet etiklerini, ancak buna sadece CHP'nin ihtimam gösterdiğini kaydetti.

- EDİRNE

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Romanlar Sordu, Milletvekili Adayları Cevapladı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement