Sağlık Bakanlığı'ndan Adana'ya 6 Ambulans - Son Dakika
Son Dakika Logo

Sağlık Bakanlığı'ndan Adana'ya 6 Ambulans

Sağlık Bakanlığı\'ndan Adana\'ya 6 Ambulans
14.02.2013 14:00

Sağlık Bakanlığı tarafından Adana'ya gönderilen 6 adet ambulans, hekimevinde düzenlenen törenle hizmete başladı.

Sağlık Bakanlığı tarafından Adana'ya gönderilen 6 adet ambulans, hekimevinde düzenlenen törenle hizmete başladı.

Törende İl Sağlık Müdürü Ahmet Özer, obez hastaların taşınması için tasarlanan ambulanslar hakkında Vali Hüseyin Avni Coş'a bilgi verdi.

Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu'nun Adana'ya gösterdiği teveccühe teşekkür eden Vali Coş, Sağlık Bakanlığı'nın katkılarıyla bir simülasyon merkezi oluşturduklarını söyledi. Coş, çok yakında devreye girecek birimde Adana ve bölge illerde görev yapan ambulans şoförlerine eğitim vereceklerini belirtti.

112 Acil Servis hattının gereksiz aramalardan kaynaklanan yoğunluklar yaşadığını ifade eden Vali Coş, "112'ye günde 150'ye yakın cevapsız çağrı ile çeşitli asılsız ihbarlar geliyor. Bu insanlık dışı bir şey. Acil sağlık hizmetlerini lüzumsuz şeylerle meşgul edenler, başka insanların hizmet almasını engelliyor. Fuzuli şeyler için 112 Acil Servis'i arayanların, teşhir edilmesinin şahsen yararlı olacağını düşünüyorum" dedi.

Vali Coş konuşmasının ardından, teslim alınan ambulanslardan birine binerek test sürüşü yaptı. - ADANA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Sağlık Bakanlığı'ndan Adana'ya 6 Ambulans - Son Dakika


Advertisement