Kocaeli'de Açık Sahil Otoparkı Vatandaşların Gözdesi Oldu - Son Dakika
Son Dakika Logo

Kocaeli'de Açık Sahil Otoparkı Vatandaşların Gözdesi Oldu

Kocaeli\'de Açık Sahil Otoparkı Vatandaşların Gözdesi Oldu
22.06.2017 14:06  Güncelleme: 14:39

2011 yılında tamamlanan Kocaeli Büyükşehir Belediyesi'nin açık sahil otoparkı, güvenli ve aynı zamanda ücretsiz olması vatandaşlar tarafından tercih edilmesine neden oluyor.

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi'nin açık sahil otoparkı yoğun talep görüyor. Tamamı 2011 yılında hizmete giren sahil otoparkı vatandaşların gözdesi oldu. Sahil kenarındaki yeşil alanda bulunan ağaçlarla birlikte bin 690 adet ağacıyla araçlara sıcak havalarda gölgelik sunan otopark şehir merkezine yakınlığı, güvenli, ücretsiz olması, engellilere özel alan ayrılması nedeniyle de ilgi görüyor.

YEŞİLLİK ALANLARIYLA GÖZ DOLDURUYOR

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi'nin şehirdeki otopark sıkıntısını gidermek için hizmet binasının arkasında yaptığı otopark şimdilerde, yeşilliğiyle de göz dolduruyor. Özellikle bayram öncelerinde alışveriş yapmak için şehir merkezine gelen vatandaşların otoparkı zaman zaman doldurduğu da gözlerden kaçmıyor. Sahil otoparkı park yapmak için en ideal alan olarak görülüyor.

Kocaeli'de Açık Sahil Otoparkı Vatandaşların Gözdesi Oldu

GÜVELİK AÇISINDAN TERCİH EDİLİYOR

Otopark, güvenlik önlemleri ile de Kocaelililerin tercih nedeni oluyor. Büyükşehir Belediyesi'nin otoparkın belli noktalarına monte ettiği kameralar sürekli olan biteni gözetirken, güvenlik personeli olarak da herhangi bir olayda anında müdahale edilebiliyor.

ENGELLİ VATANDAŞLARA ÖZEL ALAN

Engelli vatandaşlar için ayrılan özel alanlar ise onlara kolaylık sağlıyor. Engelinden dolayı araçlarını rahatça park eden vatandaşlar, işlerini de zahmetsizce halletmiş oluyor. Öte yandan otoparkın ücretsiz olması vatandaşların bu alanı sıklıkla kullanmasını sağlıyor.

100 BİN METREKARELİK OTOPARK ALANI AĞAÇLANDIRILDI

Körfez sahili ve Büyükşehir Belediyesi hizmet binası arasında kalan kısımda ilk etapta 2 bin araçlık daha sonra da ek olarak bin 300 araçlık daha otopark oluşturulmuştu. Yaklaşık 100 bin metrekare otopark alanı çeşitli türlerde fidanlarla ağaçlandırılmıştı. Aradan geçen yıllarda büyüyerek serpilen ağaçlar bugün sahil otoparkını yemyeşil bir hale getirdi.

Kocaeli'de Açık Sahil Otoparkı Vatandaşların Gözdesi Oldu

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Kocaeli'de Açık Sahil Otoparkı Vatandaşların Gözdesi Oldu - Son Dakika


Advertisement