Şahinbey Belediyesi 91 Engelliye Tekerlekli Sandalye Dağıttı - Son Dakika
Yerel

Şahinbey Belediyesi 91 Engelliye Tekerlekli Sandalye Dağıttı

Şahinbey Belediyesi 91 Engelliye Tekerlekli Sandalye Dağıttı

Gaziantep'in Şahinbey ilçesinde 91 engelliye akülü ve manuel tekerlekli sandalye dağıtıldı. Şahinbey'de son 14 yılda dağıtılan tekerlekli sandalye sayısı 3 bin 375'e ulaştı. Şahinbey Belediyesi, engellilere yönelik projelerle yaşamlarını kolaylaştırmaya devam ediyor.

12.05.2023 15:19  Güncelleme: 20:46
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Gaziantep'in Şahinbey ilçesinde 91 engelliye akülü ve manuel tekerlekli sandalye dağıtıldı. Şahinbey'de son 14 yılda dağıtılan tekerlekli sandalye sayısı 3 bin 375'e ulaştı.

Yaşamını kolaylaştıracak projelerle engellilere de dokunmayı başaran Şahinbey Belediyesi, 91 engelliye düzenlenen törenle akülü ve manuel tekerlekli sandalyelerini hediye etti. Son dağıtılanlarla birlikte 14 yılda dağıtılan tekerlekli sandalye sayısı 3 bin 375'e ulaştı. Ayrıca 14 yılda engelliler için engelliler için park, havuz, 4 noktada akülü araç dolum istasyonu, 8 tane hasta bakım yatağı kurulurken, 7 tane akıllı klozet, 101 adet işitme cihazı, 420 görme engelliye beyaz baston, protez kol ve bacak, analog görme engelli bilgisayarı hediye edildi.

Hepimiz Bir Gün Engelli Olabiliriz

Tekerlekli sandalye dağıtım töreninde konuşan eski Adalet Bakanı ve AK Parti Gaziantep Milletvekili Adayı Abdulhamit Gül, herkesin bir gün engelli olabileceğini ifade ederek "Şahinbey Belediyemizin çok anlamlı bir etkinliğinde daha bir araya geldik. Milletimizin duası için yapılan engelli kardeşlerimize yapılan bu hizmetler çok kıymetli çok takdire şayan. Hepimiz bir gün engelli olabiliriz. O yüzden empati yapmak çok önemli. Gerek Merkezi hükümet gerekse yerel yönetimlerimiz engelli kardeşlerimizin her zaman yanındayız. Engelleri ortadan kaldırmak bizim görevimiz. Buna öncülük eden Şahinbey Belediye Başkanımız Mehmet Tahmazoğlu'na da çok teşekkür ediyorum" diye konuştu

"Mavi kapak biriktirme dönemini bitirdik"

Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, tüm Türkiye genelinde olduğu gibi Gaziantep'te de mavi kapak biriktirme dönemini bitirdiklerini, her geçen gün engellilere verilen desteklerin artarak devam ettirdiklerini kaydetti. Şahinbey'de dağıtılan tekerlekli sandalye sayısının 3 bin 300'ü aştığını hatırlatan Tahmazoğlu, "Bir gün değil 365 gün engelli kardeşlerimizin yanındayız. Tohum nasıl toprağa emanetse engelli kardeşlerimizde topluma emanettir. Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan göreve gelmeden önce engelli kardeşlerimiz hak ettiği değeri göremiyordu. Engelli kardeşlerimiz eve hapsolmuş sokağa çıkamıyordu. Akülü veya Manuel tekerlekli sandalye alma şansı yoktu. Yurt dışından eski akülü sandalyeleri toplar burada şah şahalı törenlerle dağıtırlardı veya engelli kardeşlerimize mavi kapak biriktirtirlerdi. Onu da büyük bir lütufmuş gibi dağıtırlardı. Cumhurbaşkanımız göreve geldikten sonra, engelli yasaları ile engelli kardeşlerimize maaş bağlatıp işe alınması yönünde çalışmalar yaptı ki bunların hepsi de çok önemli çalışmalardı. Bizlerde Şahinbey Belediyesi olarak göreve geldiğimiz günden buyana engelli kardeşlerimize yardımcı olduk. Göreve geldiğimiz günden itibaren engelli kardeşlerimize hep yardımcı olduk hep te olmaya devam edeceğiz. Çünkü engelli kardeşlerimiz bizlere emanet. Göreve geldiğimiz günden buyana engelli kardeşlerimize akülü, manuel sandalye dağıtımımıza aralıksız devam ediyoruz. Yılda 2 defa tören yapıyoruz ama biz her gün ihtiyacı olan kardeşlerimize akülü ve manuel sandalye dağıtmaya devam ediyoruz. Bugüne kadar dağıttığımız akülü ve manuel tekerlekli sandalye sayısı 3 bin 300'ü aştı. Ayrıca vatandaşlarımıza hasta bakım yatağı, 101 tane işitme cihazı, 13 tane protez kol bacak, analog bilgisayar, 420 tane beyaz baston, akıllı klozet dağıtıyoruz. Engelli kardeşlerimiz akülü tekerlekli sandalyelerini şarj edebilsin diye 4 tane şarj istasyonu kurduk. Bin 100 tane yatalak hastamıza düzenli olarak hiçbir ücret almadan hasta bezi temin ediyoruz. Engelli kardeşlerimize daha önceden olduğu gibi sahip çıkmaya devam edeceğiz" diye konuştu.

Sevgi her engeli aşar

Dünya Engelsiz Kahramanlar Derneği Başkan Yardımcısı Mehmet Karaoğlan, Şahinbey Belediyesi'nin yılın her günü engellilerin yanında olduğunu ifade ederek "Bu anma gününü engelliler için bayram gününe çeviren, bir gün değil 365 gün engellilerin yanında olan Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu'na teşekkür ediyorum. Sevgi her engeli aşar sözü çok güzel bir söz. Ancak söz icraat ve eylemle kucaklaşmayınca hiçbir engel ifade etmiyor. Bu sözü güzel bir etkinlik ve faaliyetle yılda iki kez bayrama dönüştüren Başkan Mehmet Tahmazoğlu'na teşekkür ediyorum" dedi.

Türkiye'deki engelli yasası Avrupa'dan daha iyi

Görme Engelliler Derneği Başkanı Necmettin Aysel, Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu'nun engellilere her zaman destek olduğunu belirterek, "Engellilere verilen imkanlara baktığımızda Avrupa'dan daha ileride oluğumuzu söyleyebilirim. 2009 yılında Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu göreve geldikten sonra engellilere sahip çıkarak onların her zaman yanında oldu ve ihtiyaçlarına cevap verdi" diye konuştu

Şahinbey belediyesinin düzenlediği törende akülü ve manuel araçlara kavuşan vatandaşlar büyük sevinç yaşadı.

Törende akülü aracını teslim alan Abdullah Bal, tüm ihtiyaçlarını devletin karşıladığını belirtirken "Başkanımız sayesinde bütün ihtiyaçlarımız devletimiz ve belediyemiz tarafından karşılandı. Akülü ve manuel sandalyenin dışında evdeki ihtiyaçlarımızı da karşılıyor sağ olsun" şeklinde konuştu.

Akülü aracı olmadan önce sıkıntı yaşadığını belirten Hasan İnceer, Tahmazoğlu'nun kendine söz verdiği tekerlekli sandalyenin teslim edilmesinin sevincini yaşadığını belirterek, "Ben doğuştan bedensel engelliyim. Yıllardır kapının önünde oturuyordum. Başkanımla 2009 yılında tanıştık akülü araç sözü vermişti ve akülü sandalyemi bugün verdi. O günden bu güne akülü sandalyemle rahat bir şekilde hayatımı idame ettiriyorum"

Şahinbey Belediyesi tarafından düzenlenen etkinliğe Önceki dönem Adalet Bakanı ve AK Parti Gaziantep Milletvekili Adayı Abdulhamit Gül, Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Dr. Mehmet Berk, AK Parti İl Başkanı Ertuğrul Teymur, Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, STK temsilciler, meclis üyeleri ve vatandaşlar katıldı. - GAZİANTEP

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Şahinbey Belediyesi 91 Engelliye Tekerlekli Sandalye Dağıttı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • YSK'ya yerel seçim itirazları için son başvuru bugün
    10 Nis YSK'ya yerel seçim itirazları için son başvuru bugün

    31 Mart 2024 tarihinde yapılan yerel seçimlerle ilgili il seçim kurullarının kararlarına itiraz için Yüksek Seçim Kurulu'na (YSK) bugün saat 17.00'ye kadar başvuru yapılabilecek. İl seçim kurullarının kararlarına olağanüstü itiraz için ise son tarih 14 Nisan Pazar günü saat 17.00'ye kadar.

  • Çin Jiamusi Hanjiang Festivali: Nehre Dua ve Bereket
    10 Nis Çin Jiamusi Hanjiang Festivali: Nehre Dua ve Bereket

    Çin'in kuzeydoğusundaki Heilongjiang eyaletinin Jiamusi kentinde, 2024 Çin Jiamusi Hanjiang Festivali başladı. Festivalde, yerel halkın nehre bağırarak yeni yılın bereketi ve iyi balık hasadı için dua ettiği eski bir gelenek olan 'Hanjiang' ritüeli gerçekleştiriliyor. Ayrıca festivalde Şaman dansları, hikaye anlatıcılığı ve diğer performanslar da sergileniyor. Hanjiang Festivali, balıkçı ve avcı toplulukları tarafından kutlanan geleneksel bir kutsama törenidir.

  • DEM Parti'nin 2024 seçimlerinde en düşük oy aldığı 10 il
    10 Nis DEM Parti'nin 2024 seçimlerinde en düşük oy aldığı 10 il

    CHP'nin yıllar sonra birinci parti olarak sandıktan çıktığı 31 Mart yerel seçimlerinin yankıları sürüyor. Haritanın kırmızıya boyandığı seçimde DEM Parti'nin en düşük oy aldığı iller de belli oldu. DEM Parti'nin 2024 seçimlerinde en düşük oy aldığı 10 il: Yozgat, Sivas, Tokat, Gümüşhane, Ordu, Samsun, Kütahya, Amasya, Sinop ve Kırıkkale.

  • Bakan Bayraktar, Hatay Büyükşehir Belediyesi çalışanlarının bayramını kutladı
    10 Nis Bakan Bayraktar, Hatay Büyükşehir Belediyesi çalışanlarının bayramını kutladı

    Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, Hatay'a ziyaret gerçekleştirerek Hatay Büyükşehir Belediyesi çalışanlarının bayramını kutladı. Bakan Bayraktar, Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Öntürk'ü tebrik etti ve Hatay'ın hızlı bir şekilde yaralarını saracağını söyledi.

  • Düzce'de 4. dönemini kazanan Hanife Gür, mahalle sakinlerinin takdirini kazanıyor
    10 Nis Düzce'de 4. dönemini kazanan Hanife Gür, mahalle sakinlerinin takdirini kazanıyor

    Düzce'de yaşadığı mahalle sakinlerinin ısrarlarıyla 15 yıl önce adaylığını koyduğu muhtarlığı 4. döneminde de kazanan 63 yaşındaki Hanife Gür, hizmet azmi ve her yaştan insanla kurduğu muhabbetle örnek yöneticilik sergiliyor. Gür, semt pazarı ve kadınlar için el emeği pazarının kurulması, lise ve üniversite öğrencileri için kursların açılması, oyun parkı ve spor sahalarının yapımı gibi sosyal, ekonomik, sağlık ve eğitim alanlarında hizmetlerin getirilmesi çabalarıyla mahalle sakinlerinin takdirini ve sevgisini kazandı.

  • CHP Çanakkale İl Teşkilatı Bayramlaşma Programında Buluştu
    10 Nis CHP Çanakkale İl Teşkilatı Bayramlaşma Programında Buluştu

    CHP Çanakkale İl Teşkilatı, Ramazan Bayramı dolayısıyla düzenlediği bayramlaşma programında partililer ve vatandaşlarla bir araya geldi. Programda konuşan Çanakkale Belediye Başkanı Muharrem Erkek, tüm vatandaşların bayramını kutladı ve değişimin gücüyle ayağa kalkan CHP'nin Türkiye'de de ayağa kalkacağını belirtti. Programa CHP Genel Başkan Yardımcısı Gamze Taşcıer, Çanakkale Milletvekilleri İsmet Güneşhan ve Özgür Ceylan, Çanakkale İl Başkanı Levent Gürbüz ve Merkez İlçe Başkanı İbrahim Can Ergun da katıldı.

  • Çin, turizmi teşvik etmek için kampanya başlatacak
    10 Nis Çin, turizmi teşvik etmek için kampanya başlatacak

    Çin Kültür ve Turizm Bakanlığı, turizmi teşvik etmek amacıyla Mayıs ayında ülke genelinde bir ay sürecek bir kampanya başlatacağını duyurdu. Kampanya, turizm sektörünün gelişimini artırmayı, çevre dostu turizmi yaygınlaştırmayı ve kültürel gelişimi turizmle bütünleştirmeyi hedefliyor. Bakanlık, altı şehri turistik niteliklerini vurgulamak için seçecek ve yerel yönetimlere tercihli uygulamalar benimsemeleri çağrısında bulunacak. Ayrıca, yerel turizm departmanları turistik cazibe merkezlerini tanıtmak ve canlı yayın gösterileri düzenlemek için sosyal medya platformlarıyla işbirliği yapacak.

  • Emekliye neden zam yapılmadı? Bakan Şimşek
    10 Nis Emekliye neden zam yapılmadı? Bakan Şimşek "İzin veremezdik" diyerek nedenini anlattı

    Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, AK Parti MYK'sında emeklilere neden zam yapılmadığını anlattı. Şimşek "Bunu yapmak için Türkiye'nin yurtdışından yüzde 50'den fazla faizle borçlanması gerekecekti" dedi.

  • Yargıtay, zincirleme dolandırıcılık suçunu kabul etti
    10 Nis Yargıtay, zincirleme dolandırıcılık suçunu kabul etti

    Yargıtay 11. Ceza Dairesi, kendisini 'Kamu Güvenliği Teşkilatı İstihbarat Daire Başkanı' olarak tanıtan kişiden birden fazla kez para alan sanığa verilen 5 ay hapis cezasını, zincirleme dolandırıcılık suçunu kabul ederek bozdu. Daire, aynı suçun farklı gerekçelerle ve farklı zamanlarda birden fazla kez işlendiğini belirterek daha ağır cezanın uygulanması gerektiğine hükmetti.

  • Özgür Özel'in Yurt Dışı Temasları... Şule Erten Bucak:
    10 Nis Özgür Özel'in Yurt Dışı Temasları... Şule Erten Bucak: "Seçimlerden Sonra Genel Başkan'a Büyük Bir İlgi Olduğunu Gördük"

    CHP Genel Başkanı Özgür Özel’in yurt dışı temaslarında yer alan eski CHP Genel Sekreter Yardımcısı Şule Erten Bucak, Özel’in Romanya programına ilişkin, “PES Genel Sekreteri Filibeck açılış konuşmasında, ‘Aramızda Almanya Şansölyesi Scholz ve seçimlerden zaferle çıkmış olan CHP Genel Başkanı Özel de var’ dediği anda -sanıyorum 5 bin kişilik bir salondu- büyük bir alkış koptu. Genel Başkan ayağa kalktı, hepsini selamladı. Bunun üzerine Scholz da ayağa kalkıp Genel Başkanın yanına gelip öperek onu kutladı. Bu toplantı çok başarılı bir şekilde geçti. Seçimlerden sonra Genel Başkana büyük bir ilgi olduğunu gördük” dedi. Erten Bucak, ayrıca Sosyalist Enternasyonal’ın ilk Yerel Yönetimler Komitesi Toplantısı’nın Türkiye'de yapılacağını bildirdi.

  • İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu Ramazan Bayramı'nı kutladı
    10 Nis İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu Ramazan Bayramı'nı kutladı

    İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, Ramazan Bayramı'nı kutlayarak, birlik ve beraberlik mesajı verdi.

  • Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer: Halkın düzeni değiştirmek istediğini gösterdik
    10 Nis Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer: Halkın düzeni değiştirmek istediğini gösterdik

    Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, yerel seçimlerde halkın düzeni değiştirmek istediğini net bir şekilde gösterdiğini belirtti. Seçer, toplumun farklı kesimlerinin sorunlarının hesabının sandıkta görüldüğünü ifade etti.


Advertisement