Şair Nevzat Çelik, 30'uncu Sanat Yılını İzmir'de Kutluyor - Son Dakika
Yerel

Şair Nevzat Çelik, 30'uncu Sanat Yılını İzmir'de Kutluyor

Şair Nevzat Çelik, 30\'uncu Sanat Yılını İzmir\'de Kutluyor

Konak Belediyesi, sanata güç katan etkinliklerine vefa dolu bir 30'uncu yıl kutlamasıyla devam ediyor.

26.04.2012 11:06
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Konak Belediyesi, sanata güç katan etkinliklerine vefa dolu bir 30'uncu yıl kutlamasıyla devam ediyor. Tük şiirinin güçlü kalemi Nevzat Çelik, 30'uncu sanat yılını İzmirlilerle kutluyor. Konak Belediyesi Prof. Dr. Türkan Saylan Alsancak Kültür Sanat Merkezi'nde gerçekleşecek "Nevzat Çelik… Şiirde 30.yıl…" etkinliğinde şairler bir kez daha bir araya gelecek.

Kutlama, Benal Nevzat Toplantı Salonu'nda yarın saat 18.00'de şairin yaşamını anlatan belgesel tadında film gösterimiyle başlayacak programın sunuculuğunu Onur Akyıl üstleniyor. Şenay Gürler'in sesinden Nevzat Çelik şiirleri okunurken,

İsmail Mert Başat,

Namık Kuyumcu, Tuğrul Keskin, Ünal Ersözlü, Asuman Susam, Yücelay Sal, Mansur Balcı, Bilgehan Oğuz da anılarını, düşüncelerini ve duygularını paylaşacak. Programın bitiminde Düş Gezginleri Nevzat Çelik şiirlerinden derlenmiş bestelerle, şiir keyfini müzikle birleştirecek. Şiirle geçen yılları ve zamanın getirdiklerini okuyucusuyla birlikte değerlendirecek olan şair, şiirde 30'uncu yılını İzmirli okuyucularıyla kutlayacak.

NEVZAT ÇELİK:

15 Mayıs 1960'ta Sinop Boyabat'ın Damlaca köyünde doğdu. İstanbul Devlet Güzel Sanatlar Akademisi Uygulamalı Endüstri ve Sanat Yüksek Okulu (UESYO) Grafik Bölümü öğrencisiyken tutuklandı (Mart 1980). Bir toplu davada idam talebiyle yargılandı. Yedi yıl sekiz ay süren tutukluluğu 4 Aralık 1987'de son buldu.

Hapishanede yazdığı şiirlerden oluşan "Şafak Türküsü" dosyasıyla Akademi Kitabevi Şiir Birincilik Ödülü'nü alarak adını duyurdu (1984). İlk kitabıyla önemli bir üne kavuşan Çelik, üç yıl sonra yayımladığı Müebbet Türküsü ile "Poetry International ve Hasan Hüseyin Şiir Ödüllerini aldı (1987). Tahliye olduktan sonra herhangi bir şiir ödül'üne ya da yarışmasına katılmadı.

(ERG-

26.04.2012 10: 44: 46

TSI

NNNN - İZMİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Şair Nevzat Çelik, 30'uncu Sanat Yılını İzmir'de Kutluyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement