Sakarya Müftülüğü ve Diyanet Vakfı'nın İftarında Kur'an-I Kerim Dağıtıldı - Son Dakika
Yerel

Sakarya Müftülüğü ve Diyanet Vakfı'nın İftarında Kur'an-I Kerim Dağıtıldı

Sakarya Müftülüğü ve Diyanet Vakfı\'nın İftarında Kur\'an-I Kerim Dağıtıldı

Sakarya İl Müftülüğü ve Türkiye Diyanet Vakfı Sakarya Şubesi'nin bu yıl ikincisini düzenlediği iftar programı geniş bir katılımla gerçekleştirildi.

09.08.2012 17:15

Sakarya İl Müftülüğü ve Türkiye Diyanet Vakfı Sakarya Şubesi'nin bu yıl ikincisini düzenlediği iftar programı geniş bir katılımla gerçekleştirildi. Yetim Öksüz Çocuklar Eğitim ve Yardımlaşma Derneği'ne (YÖÇEYDER) üye çocukların ve Sakarya Protokolünün buluştuğu iftarda ilçe kaymakamları da hazır bulundu.

İlki geçtiğimiz hafta sonu gerçekleştirilen iftarlarda ihtiyaç sahipleri ile protokolün bir araya getirilmesi amaçlanıyor. İl Müftülüğü ve Türkiye Diyanet Vakfı Sakarya Şubesi'nin ortaklaşa düzenlediği iki iftarda toplam 600 kişiye iftar verilmiş oldu.

Sakarya Müftülüğü ve Türkiye Diyanet Vakfı Sakarya Şubesi'nin ortaklaşa düzenlediği iftar programı İmren Izgara'da gerçekleştirildi. YÖÇEYDER'e bağlı çocuklar ve aileleri için verilen iftara; Adapazarı Kaymakamı ve yeni kararname ile Isparta Vali yardımcılığı görevine atanan Akın Yılmaz, İl Müftüsü İlyas Serenli, ilçe kaymakamları, dernek yöneticileri, müftlülük personeli ve çok sayıda din görevlileri katıldı.

Yemeğin ve yapılan duaların ardından misafirlere hitaben bir konuşma Sakarya İl Müftüsü İlyas Serenli, bu yıl 2. sini düzenlediklerini iftar programının yine geniş katılımlı olmasının mutluluk verdiğini belirterek katılanlara teşekkür etti. Türkiye Diyanet Vakfı'nın çalışmaları hakkında kısa bilgiler veren Serenli "1975 yılında kurulan vakfın bugün 935 şubesi bulunmaktadır ve şu an yurtdışı da dahil 200 bin öğrenciye burs vermektedir" dedi.

Müftü Serenli ayrıca vakfın Türkiye'de 17 bin öğrenciye burs verdiğini, yurt içinde ve yurt dışında özel okul ve fakültelerle hizmet vermeye devam ettiğini de sözlerine ekledi.

İftar sonrası programına katılan tüm davetlilere hediye olarak "Mealli Kur'an-ı Kerim" takdim edildi. - SAKARYA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Sakarya Müftülüğü ve Diyanet Vakfı'nın İftarında Kur'an-I Kerim Dağıtıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement