Salihli Belediyesi ile Genel İş Sendikası Arasında Toplu Sözleşme İmzalandı - Son Dakika
Yerel

Salihli Belediyesi ile Genel İş Sendikası Arasında Toplu Sözleşme İmzalandı

Salihli Belediyesi ile Genel İş Sendikası Arasında Toplu Sözleşme İmzalandı

Salihli Belediyesi, DİSK'e bağlı Genel İş Sendikası ile toplu sözleşme imzaladı.

26.04.2013 16:46

Salihli Belediyesi, DİSK'e bağlı Genel İş Sendikası ile toplu sözleşme imzaladı.

DİSK Genel İş Sendikası Genel Başkanı Erol Ekici, DİSK Genel İş Sendikası Toplu Sözleşme Daire Başkanı Alaattin Öztürk, İzmir 4 Nolu Şube Başkanı Şükret Sevgener, Şube Sekreteri Aydın Tekin ve Salihli Belediyesi'ne bağlı işyerlerinin sendika temsilcilerinin katıldığı toplu sözleşme görüşmelerinde Salihli Belediyesinde 257 işçinin yevmiye ve sosyal haklar konusundaki ücret artışları minimum yüzde 20 civarında arttı.

Belediye Encümen Salonu'nda gerçekleştirilen toplu iş sözleşmesinin olumlu geçtiğini belirten Belediye Başkanı Mustafa Uğur Okay "Türkiye yeni bir sürecin içerisinde bu süreçte örgütlü emekçilerin tasfiye edilmek istenmesi gündemde. Böyle bir ortamda toplu sözleşme görüşmelerinin olumlu geçtiğini gözlemledik. Salihli Belediyesi olarak bizler şanslıyız. Çünkü işçilerimizin maaşlarını ve sosyal haklarını gününde ödüyoruz. Manisa Büyükşehir kapsamına alındı. Büyükşehir yasası ile Salihli'ye bağlı 70 köyün köy tüzel kimliği kaldırılıp mahalle konumuna getirildi. Alt yapısı hazır olmadan böyle bir karar alındı. Belediyelerimizin hizmet açısından zor bir süreç yaşayacağını tahmin ediyoruz" dedi.

Genel İş Sendikası Genel Başkanı Erol Ekici ise, "Toplu sözleşmeler sırasında sorunların çözümü bizim için önemlidir. Sürdürülebilir toplu sözleşme sürecinde görüşmeler olumlu geçti. Bu süreçte en önemli olanda iletişim ve diyalog oldu. Bugün Salihli Belediyesi ile toplu sözleşme imzaladık. Önümüzdeki süreçte te ülke genelindeki belediyelerle görüşüp toplu sözleşmeler imzalayacağız" diye konuştu. - MANİSA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Salihli Belediyesi ile Genel İş Sendikası Arasında Toplu Sözleşme İmzalandı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement