Salihli Tso'dan İzka'ya Ziyaret - Son Dakika
Yerel

Salihli Tso'dan İzka'ya Ziyaret

Salihli Tso\'dan İzka\'ya Ziyaret

İzmir Kalkınma Ajansı'nın (İZKA) Genel Sekreteri Ergüder Can, Salihli Ticaret ve Sanayi Odası'nın Yönetim Kurulu'na Salihli'de daha etkin tanıtım için yapılması gerekenler konusunda tavsiyelerde bulundu.

20.01.2012 14:49

İzmir Kalkınma Ajansı'nın (İZKA) Genel Sekreteri Ergüder Can, Salihli Ticaret ve Sanayi Odası'nın Yönetim Kurulu'na Salihli'de daha etkin tanıtım için yapılması gerekenler konusunda tavsiyelerde bulundu.

İZKA ziyaretine Salihli TSO Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Özbaş, Başkan Yardımcıları Recep Gür ve İlhan Körezli ile Yönetim Kurulu Üyeleri Murat Erim ve Nuri Sapmaz katıldı. Türkiye'nin ilk iki bölgesel kalkınma ajansından biri olan İzmir Kalkınma Ajansı (İZKA), kurulduğu günden bu yana 5 yılı geride bıraktı. Farklı sektörlere yönelik proje destekleri sunan, Manisa'nın da dahil olduğu Zafer Kalkınma Ajansı ile de tecrübelerini paylaşan İZKA'nın Genel Sekreteri Ergüder Can, Salihli TSO heyetini İzmir'deki merkezinde kabul etti. Kendisi de Salihlili olduğu için Salihli konusuna çok sıcak yaklaştığını belirten Ergüder Can, daha etkin bir tanıtım için Salihli TSO Yönetim Kurulu'na izlemeleri gereken yol hakkında bilgi alış verişinde bulundu. Uluslararası bir organizasyon olan EXPO 2020'ye aday olan İzmir'in oluşturduğu EXPO İzmir'in de Genel Sekreterlik görevini üstlenen Can, "Yapılması gerekenleri maddeler halinde alt alta sıralamalısınız ki, neler yaptığınızı ve yapamadığınızı rahatça takip edebilesiniz. Başka türlü hedefe ulaşıp ulaşamadığınızı ölçemezsiniz." şeklinde konuştu.

. Salihli'ye turizm yatırımları çekmek için girişimlerde bulunduklarını belirten Başkan Özbaş, "Salihli'nin isminin her platformda dile getirilmesi gerekir. Salihlili olarak sizin İZKA ve EXPO İzmir'de bulunduğunuz konum bizim için büyük avantaj. Sizden Salihli'ye gıda sanayi ve turizim ile yatırımcı yönlendirilmesi konusunda destek bekliyoruz" dedi. EXPO 2020'ye aday olan İzmir'e gelecek olan üye ülkelerin delegelere yönelik Salihli'ye tanıtım turu düzenlenebileceğini ifade eden Ergüder Can, aynı zamanda Mayıs ayından düzenlenecek olan Havacılık Konferansı'nda da Salihli'nin tanıtımı konusunda etkinlikler

yapılabileceğini kaydetti. Salihli TSO Başkanı Ahmet Özbaş, Salihli'ye gelecek olan heyetlerin karşılanması ve ağırlanması konusunda her türlü desteği vermeye hazır olduklarını belirterek, İZKA ile işbirliğine önem verdiklerini, tanıtım için bu tür organizasyonların kaçırılmaz fırsatlar olduğunu sözlerine ekledi.

Görüşme sonunda Ahmet Özbaş, Ergüder Can'a patentli ürün Salihli Kirazı'nı simgeleyen bir plaket sundu. - MANİSA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Salihli Tso'dan İzka'ya Ziyaret - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement