'Sana İhtiyacım Var" Kampanyası - Son Dakika
Yerel

'Sana İhtiyacım Var" Kampanyası

Memur Sen Adana İl Başkanlığı, Suriyeliler için yürütülen kampamyaya destek çağrısında bulundu.

25.02.2014 14:04

Memur-Sen İl Başkanlığı, Suriyeliler için yürütülen "Sana İhtiyacım Var" kampanyası için destek çağrısında bulundu.

Memur-Sen İl Başkanı Muhammet Erdoğan, düzenlediği basın toplantısında, Suriye'de, başta çocuklar olmak üzere kadın, yaşlı ve hastaların hayata tutunmaları için AFAD, Türk Kızılayı, Hak-İş, Diyanet Vakfı ve Anadolu Ajansı gibi kamu kurumu ve sivil toplum örgütleri tarafından yürütülen insani yardım kampanyasına, her kesimden destek beklediklerini söyledi.

Hiçbir zulme sessiz kalmayan Memur-Sen ailesinin, Suriye'de yaşanan zulme de sessiz kalmasının düşünülemeyeceğini belirten Erdoğan, şöyle konuştu:

"Daha önce Filistin'de, Gazze'de, Irak'ta, Doğu Türkistan'da, Mısır'da, Myanmar'da, Somali'de ve Arakan'da olduğu gibi, Suriye için de 'Bir ekmek bir battaniye' ile 'Bir mama bir bez' kampanyalarına öncülük ederek yardımlarda bulunmuştuk. Memur-Sen, kuruluşundan bugüne kadar dünyanın neresinde olursa olsun, mazlum ve mağdurların yaralarının sarılmasında öncü olmuştur. Bugün sadece Suriye için değil, mazlum ve mağdur kim varsa ona yardım elinin uzanması için çok daha güçlü bir şekilde haykırmamız gerekiyor. Yanı başımızdaki komşumuzda kan akmakta, sefalet sürmekte, mahşer yaşanmakta, işte tam bu anda Adanalının tüm Türkiye'nin kardeşlerimize sahip çıkma vaktidir."

Erdoğan, kampanya kapsamında Adanalıların tamamına ulaşarak maksimum düzeyde yardım toplamak için çalışma başlattıklarını ifade etti.

Kampanyanın komşuluk hukukunun gereği olarak görülmesi gerektiğini savunan Erdoğan, "Kadirşinas halkımız her akşam aç uyuyan ve soğuktan donarak ölen Suriyeli kardeşlerimizin umudu olduğunu unutmamalı. Hemen yanı başımızda her gece aç uyuyan, soğuktan donarak hayatını kaybeden insanlar varken, yaşananlara seyirci kalmamız ve susmamız doğru değil. Çocuklar uyurken susmalıyız ama öldürülürken asla susmamalıyız" diye konuştu.

Erdoğan, kampanyaya destek olmak isteyenlerin Türk Kızılayı şubesi ve açılan banka hesaplarını kullanabileceklerini kaydetti. - Adana

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel 'Sana İhtiyacım Var' Kampanyası - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement