Bayburt Üniversitesi Dede Korkut Kampüsünde; Atatürk Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesinden Prof. Dr. Mustafa Bulat, Prof. Dr. Mustafa Küçüköner, Yrd. Doç. Dr. Önder Yağmur, Öğr. Gör. Kadir Tuzcu, Öğr. Gör. Ahmet Sobacı, Arş. Gör Serap Bulat, Arş. Gör. Halil Daşkesen gibi akademisyenlerin katkılarıyla sanat etkinlikleri gerçekleştirildi. Atatürk Üniversitesinden yedi akademisyen kırk üç öğrenci Bayburt Üniversitesine geldi.
Düzenlenen etkinliğe öğrencilerle birlikte Rektör Prof: dr. Selçuk Coşkun ve akademisyenlerde katıldı. Fırçayı eline alarak ebru yapan rektör Coşkun bilim, kültür ve sanat şenliğine dair değerlendirmelerde bulundu. Rektör coşkun şunları ifade etti " Bu hafta bilim, kültür ve sanat şenliğinde yer alacak konserlerimizi Soma'da yaşadığımız felaketten dolayı iptal ettik. Bilim, kültür ve sanat şenliği üniversitemizde geleneksel el sanatları çalışmalarıyla devam ediyor. Sanatsal çalışmalarda ebru, baskı tişörtler yaparak öğrencilerimizi sanatsal etkinliğin içine çekmeye çalışıyoruz" dedi. Sözlerini "Çarşamba günü bilimsel anlamda uluslararası sempozyumumuz başlayacaktır" diyerek bitirdi.
Dede Korkut kampüsünde düzenlenen etkinlikte öğrencilere ilk defa geleneksel Türk el sanatları, heykel, resim, baskı, ebru sanatı tanıtıldı. Kültürel etkinlikte Soma'ya ilişkin çalışmaları yapıldı. Çalışmalarda leylek, bağlama, baret, gezegenler, kuş evleri, kümbet heykelleri yer aldı.
Atatürk Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi resim-iş eğitimi anabilim dalı Öğr. Gör. Ahmet Sobacı ebru sanatını anlatırken " Orta Asya'dan Anadolu'ya gelmiş Klasik Türk Sanatı yoğunlaştırılmış sıvı üzerine yapılmış soyut bir resimdir. Boyalar tamamen doğal suda erimeyen yağ içermeyen boya; suyu yoğunlaştırmak amaçlı geven dikeni sütü ya da deniz yosunu kullanılır. Ebru soyut bir sanat olduğundan herhangi bir benzeştirme kaygısı olmadığı için sanatçıyı bilimsel olarak zorlamaz. Tamamı hayal gücüne dayalı psikolojik rahatlama amaçlı yapılabilecek ideal bir sanat türüdür. Bazı psikolojik rahatsızlıkların tedavisinde tamamlayıcı terapi olarak kullanılır" diye konuştu.
Üniversitemizde düzenlenen etkinliğe katılan öğrencilerden Güzel Sanatlar Fakültesi resim Bölümü son sınıf öğrencisi Baran Altun; " Bayburt'ta gelmemizin amacı kardeş üniversitemize bahar şenliklerinde katkı sağlamak ve burada güzel izler bırakmak, insanları sanata karşı biraz olsun bilinçlendirmektir" dedi.
Resim Bölümü son sınıf öğrencisi Oğuzhan Serdaroğlu " Sanat sadece bir yere takılıp kalmamalıdır, bilinmediği yerlerde de sanatın bilincinde olunması gerekir, amacımız farkındalık oluşturmaktır." diye konuştu. - BAYBURT
Son Dakika › Yerel › Sanat Etkinliği Beğeni Topladı - Son Dakika
Masaüstü bildirimlerimize izin vererek en son haberleri, analizleri ve derinlemesine içerikleri hemen öğrenin.
Sizin düşünceleriniz neler ?