Sarıkamış Protokolü'nden, Yaz Spor Okuluna Ziyaret - Son Dakika
Yerel

Sarıkamış Protokolü'nden, Yaz Spor Okuluna Ziyaret

Sarıkamış Protokolü\'nden, Yaz Spor Okuluna Ziyaret

Sarıkamış Kaymakamı Gürbüz ve Belediye Başkanı Özbilen, Temmuz ayında açılılan Yaz Spor Okulunu ziyaret ederek minik sporculara moral verdi.

23.08.2013 09:48  Güncelleme: 10:00

Kars'ın Sarıkamış İlçesi Kaymakamı Muhammed Gürbüz ve Belediye Başkanı İlhan Özbilen, Temmuz ayında açılan ve halen devam eden Yaz Spor Okulunu ziyaret ederek minik sporculara moral verdi.

Kaymakam Gürbüz ve Başkan Özbilen, Sarıkamış Gençlik Hizmetleri ve Spor ilçe Müdürlüğü bünyesinde faaliyet gösteren yaz spor okulunu ziyaret ettiler. Sarıkamış şehir stadyumunda futbol çalışmaları yapan öğrencileri ziyaret eden ve öğrencilerin yoğun ilgisiyle karşılaşan Kaymakam Gürbüz ve Başkan Özbilen, çocukların oyunlarına eşlik ettiler. Çocuklarla yakından ilgilenen ve bir süre sohbet eden Gürbüz ve Özbilen, yaz spor okulu antrenörlerinden verilen eğitim hakkında bilgi aldılar.

Sarıkamış Belediye Başkanı İlhan Özbilen, gazetecilere yaptığı açıklamada, stadyumu dolduran pırıl pırıl çocukların adeta ışık saçtığını ve bu tablonun kendisini çok mutlu ettiğini söyledi.

Çocukların fiziksel ve ruhsal gelişimi için sporun önemine değinen Başkan Özbilen, "Gençlerimizi kötü alışkanlıklardan uzak tutarak spora yönelmelerini sağlamak düşüncesiyle gençlerimize yönelik bu tür etkinlikleri destekleme gayreti içerisindeyiz. Amacımız çocuklarımızın iyi bir eğitim almalarını sağlamak ve gelecekte başarılı birer sporcu olarak yetişmelerine katkı sağlamaktır" dedi.

Sarıkamış'ta yalnızca kayak sporu değil diğer branşlarda da başarılı sporcuların yetiştiğini ifade eden Özbilen, "Çocuklarımız bizim umudumuz ve geleceğimizdir. Bizlerin bütün yatırımları onlar içindir. Sarıkamış'ta yetişen birçok insanımız şuanda Türkiye'nin birçok kayak merkezinde kayak hocalığı yapıyor. Sarıkamış boş bir yer değildir. Burada her zaman güzel ahlaklı yetenekli insanlar yetişmiştir. Çocuklarımızın sporun bütün branşlarında başarılı olabilmesi için her zaman maddi ve manevi destek vermeye devam edeceğiz" diye konuştu.

Öğrencilerin tatillerini verimli bir şekilde geçirmelerine imkan sağlayan yaz spor okullarını çok önemsediklerini ifade eden Özbilen, şunları kaydetti:

"Ülkemizin geleceği olan çocuklarımızı en iyi şekilde yarınlara hazırlayarak geleceğe yatırım yapıyoruz. Yaz spor okulları ile çocuklarımızın eğlenerek öğrenmeleri, sporla paylaşım ve dayanışma duygularını geliştirmelerini aynı zamanda keyifli bir yaz tatili geçirmelerine imkan sağlıyor. Çocuklarımızın tatilini, en iyi ve faydalı bir şekilde geçirmeleri için her türlü maddi ve manevi imkanları sağlamaya çalışıyoruz. Sporun kaynaştıran ve yarıştıran yönünü ortaya koyarken, oyun olduğunu unutmamalıyız. İlçede spora olan ilginin artması ve özellikle gençlerin boş zamanlarını spor yaparak değerlendirmeleri için yaz spor okulu büyük bir fırsattır. Bu tür etkinlikler sayesinde çocuklarda arkadaşlık ve başarı duyguları gelişmektedir. Gençlik ve Spor ilçe müdürlüğümüz bünyesinde açılan, Futbol, voleybol, basketbol, tekerlekli kayak, masa tenisi, kort tenisi ve jimnastik kurslarıyla yaklaşık 300 öğrencimizin yaz tatillerini dolu dolu geçirmeleri sağlanıyor. Kendi alanında uzman antrenörler ve eğitimcilerin verdiği kurslara velilerimizin ve öğrencilerimizin gösterdiği yoğun ilgi bizleri memnun ediyor."

Kaymakam Gürbüz ve Başkan Özbilen, beraberinde getirdiği çikolata ve meyve sularını minik sporculara dağıttıktan sonra, yaz spor okulu öğrencileriyle toplu hatıra fotoğrafı çektirdiler.

Sarıkamış Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürlüğü bünyesinde faaliyet gösteren Yaz Spor Okulunda, 5-18 yaş arası yaklaşık 300 öğrenci, haftanın 6 günü futbol, voleybol, basketbol, masa tenisi, kort tenisi, tekerlekli kayak ve jimnastik gibi spor dallarında eğitim alıyor. - KARS

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Sarıkamış Protokolü'nden, Yaz Spor Okuluna Ziyaret - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement