Sarıkamış Şehitleri Ağıtlarla Anıldı - Son Dakika
Yerel

Sarıkamış Şehitleri Ağıtlarla Anıldı

Sarıkamış Şehitleri Ağıtlarla Anıldı

Kars’ın Sarıkamış ilçesindeki Allahuekber Dağları’nda şehit olan 90 bin asker, harekatın 101. yılında KTO Karatay Üniversitesi tarafından düzenlenen programla anıldı.

25.12.2015 13:09

Kars'ın Sarıkamış ilçesindeki Allahuekber Dağları'nda şehit olan 90 bin asker, harekatın 101. yılında KTO Karatay Üniversitesi tarafından düzenlenen programla anıldı.

KTO Karatay Üniversitesi tarafından Konevi Kültür Merkezi'nde Sarıkamış Şehitlerini Anma Programı ve Uğur Demirci Konseri düzenlendi. Anma programına KTO Karatay Üniversitesi Mütevelli Heyeti Başkanı Selçuk Öztürk, mütevelli heyeti üyeleri, KTO Karatay Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Bayram Sade, Konya Ticaret Borsası (KTB) Başkanı Hüseyin Çevik, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı. Program İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından sanatçı Uğur Demirci'nin yönetmenliğini yaptığı "Anılarla Sarıkamış Destanı" belgeseli gösterimi ile başladı. Sarıkamış'ta çekilen belgeselin gösterimi sırasında vatandaşlar duygu dolu anlar yaşadı. Belgesel gösteriminden sonra Sarıkamış mücadelesini konu alan tiyatro oyunu sahnelendi. Programın son bölümünde sahneye çıkan Türk Halk Müziği Sanatçısı Uğur Demirci, "Sarıkamış Destanı" adıyla hazırlanan albümünden ağıtlar ve türküler seslendirdi. Program KTO Karatay Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Bayram Sade ve KTB Başkanı Hüseyin Çevik'in sanatçı Uğur Demirci'ye hediye takdimi ile son buldu. - KONYA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Sarıkamış Şehitleri Ağıtlarla Anıldı - Son Dakika


Advertisement