Saü'de İletişim Fakültesi Kurulacak - Son Dakika
Yerel

Saü'de İletişim Fakültesi Kurulacak

Sakarya Üniversitesi (SAÜ) Senatosu, üniversite bünyesinde İletişim Fakültesi kurulması amacıyla YÖK'e müracaat etti.

03.01.2012 16:20

Sakarya Üniversitesi (SAÜ) Senatosu, üniversite bünyesinde İletişim Fakültesi kurulması amacıyla YÖK'e müracaat etti.

İletişimi Fakültesini kurmakla görevlendirilen SAÜ Öğretim Üyesi Prof. Dr. Metin Işık, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Selçuk ve Erciyes Üniversitesinin kurulum aşamasında görev aldığını belirterek, SAÜ'de de İletişim Fakültesi kurması için görevlendirildiğini söyledi.

Senatonun kararı gereğince YÖK'e müracaat edildiğini ifade eden Işık, YÖK'ün onayının ardından süratle kurulum çalışmalarının tamamlanacağını belirtti.

Yurt içi ve dışındaki iletişim fakültelerinin eğitim programlarını incelediklerini belirten Işık, en iyi eğitim ve ders programını oluşturmak için çaba harcadıklarını söyledi.

Öğrencilerinin 3. ve 4. sınıfa geldiklerinde rahatlıkla iş bulabilecekleri donanıma sahip olmalarını amaçladıklarına dikkati çeken Işık, "3. ve 4. sınıftaki derslerin tamamını seçmeli yaparak öğrencilere akademisyenlik ya da piyasada çalışmaları konusunda tercih sunuyoruz. 3 ve 4. sınıflarda 5 dersin üzerine çıkmayacağız" dedi.

Türkiye'deki 44 iletişim fakültesinde bulunmayan bir modeli uygulayacaklarını savunan Işık, şunları kaydetti:

"Türkiye'de 44 civarında iletişim fakültesi var. Bunların bir kısmı 'tabela fakülte' olarak geçiyor. Biz böyle olmayacağız. Bizim hoca, eğitim ve bina sıkıntımız olmayacak. Yaptığımız planlamalar istediğimiz gibi giderse 2012-2013 döneminde ilk öğrencilerimizi almayı planlıyoruz. 4 yıl içinde Türkiye'nin en iyi iletişim fakültesi olmaya adayız.

Gerektiği takdirde uzaktan eğitim yöntemiyle hocalarımızı ve öğrencilerimizi bir araya getirebiliriz. Teknolojinin tüm nimetlerinden faydalanmayı düşünüyoruz. Mutlaka bir uygulama gazetemiz olacak. Bir reklam ve halkla ilişkiler uygulama ajansımız olacak. Burada öğrencilerimiz uygulama yapabilme imkanı bulacaklar."

İletişim fakültelerinde kafa karışıklığı yaşandığını öne süren Işık,

"Türkiye'deki temel problem bu. Öğrencilerin bu konuda yakınmalarına da zaman zaman şahit oluyoruz. 'Piyasaya eleman yetiştirmeyiz, tecrübeyi öğrenci kazansın' diyorlar. Biz bu iki görüşün de doğru olmadığını düşünüyoruz" diye konuştu.

- SAKARYA

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Saü'de İletişim Fakültesi Kurulacak - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement