Savaş Mağduru Bebekler İçin Süt Kampanyası - Son Dakika
Yerel

Savaş Mağduru Bebekler İçin Süt Kampanyası

Savaş Mağduru Bebekler İçin Süt Kampanyası

Sohram Der, ülkelerindeki iç savaştan kaçarak, Türkiye'ye sığınan Suriyeli ailelerin bebekleri için süt kampanyası başlattı Diyarbakır'da 3 aydır süren kampanya kapsamında 170 aileye, 2 bin 500 litre süt dağıtıldı Sohram Der Genel Başkanı Binbay: "Vicdan sahibi her insanı savaşın en büyük mağduru olan.

23.05.2014 11:25

MEHMET ÇAKAN - İşkence ve Şiddet Mağdurları İçin Sosyal Hizmet Rehabilitasyon ve Adaptasyon Merkezi Derneği (Sohram-Der) ülkelerindeki iç savaştan kaçarak, Türkiye'ye sığınan Suriyeli ailelerin bebekleri için süt kampanyası başlattı.

Diyarbakır'a yerleşen mültecilerden gelen talep doğrultusunda 3 aydır sürdürülen kampanya kapsamında 170 aileye 2 bin 500 litre süt dağıtıldı.

Sohram-Der Genel Başkanı Mim Yavuz Binbay, AA muhabirine, 5 arkadaşının desteğiyle kurdukları dernek kapsamında her ay maaşlarının yarısıyla mağduriyet yaşayan çok sayıda kişiye rehabilitasyon, hukuk, psikolojik ve eğitim desteği sunduklarını, ayrıca gıda ve giyim yardımında bulunduklarını söyledi.

Binbay, Suriyeli sığınmacılara yönelik giyim yardımıyla başlayan desteği sürdürdüklerini kaydetti.

Mültecilerin ilaç, barınma ve hukuksal yardımlara yönelik taleplerinin de bulunduğunu kaydeden Binbay, şöyle dedi:

"Derneğimizin imkanları ölçüsünde bu ihtiyaçlara cevap vermeye çalıştık. Yaklaşık 8 ayda 2 bini aşkın mülteciye yardım sağladık. 15 bin parça kıyafet ve eşya dağıttık. Kış mevsiminde mültecilerin battaniye ve yakacak ihtiyaçları ortaya çıktı. Dernek yardımlarının yanı sıra çağrımız üzerine vatandaşlardan gelen 200'ü aşkın battaniyeyi de ihtiyaç sahibi Suriyelilere ulaştırdık."

Çocuklara süt yardımı

"Vicdan sahibi her insanı savaşın en büyük mağduru olan bebeklere birer litre süt desteği sunmaları çağrısında bulunuyorum" diyen Binbay, Suriyeli bebeklerin süte ihtiyaç duyduğunu vurguladı.

Binbay, çocuklara öncelikle mama ve süt yardımında bulunmak için yola çıktıklarını anlatarak, şunları söyledi:

"Suriyeli ailelerden gelen talep doğrultusunda başlattığımız kampanyada dernek bütçesi yeterli olmadığı için mama yardımını başlatamadık. 3 ay önce başlattığımız kampanyayla imkanlarımız ölçüsünde 170 çocuğa 2 bin 500 litre süt dağıttık. Ancak bu, imkanlarımızı aşmaya başladı. Derneğin diğer yardımlarından kesip bu kampanyayı yürütmeye çalışıyoruz. Ancak imkanlarımız yetersiz kalıyor. Duyarlı vatandaşlarımızı süt bekleyen çocuklara destek olmaya çağırıyoruz." - Diyarbakır

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Savaş Mağduru Bebekler İçin Süt Kampanyası - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement