Şehit Yakınlarına Ortak İftar Programı - Son Dakika
Yerel

Şehit Yakınlarına Ortak İftar Programı

Şehit Yakınlarına Ortak İftar Programı

Isparta Valiliği, Garnizon Komutanlığı, Belediye Başkanlığı, Süleyman Demirel Üniversitesi ve Isparta Ticaret ve Sanayi Odası ortaklığında şehit aileleri ve gaziler onuruna iftar yemeği verdi.

01.08.2012 13:42

Isparta Valiliği, Garnizon Komutanlığı, Belediye Başkanlığı, Süleyman Demirel Üniversitesi ve Isparta Ticaret ve Sanayi Odası ortaklığında şehit aileleri ve gaziler onuruna iftar yemeği verdi.

Barida Otel'de verilen yemeğe Vali Memduh Oğuz ve eşi Canan Oğuz, Milletvekilleri Süreyya Sadi Bilgiç ve Recep Özel, Garnizon Komutanı Tuğgeneral Necati Tekin ve eşi Selma Tekin, Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın ve eşi Dilek Günaydın başta olmak üzere; daire müdürleri, siyasi parti temsilcileri, sivil toplum kuruluş temsilcileri, işadamları, Türkiye Harp Malulü Şehit Dul ve Yetimler Derneği Başkanı Musa İrez, Isparta Muharip Gaziler Derneği Başkanı Ahmet Yaşar Ayyıldız ile birlikte çok sayıda şehit yakını ve gazi katıldı.

Kura'n-ı Kerim tilavetiyle başlayan iftar yemeğinde, ilahi ve kasideler seslendirildi. İl Müftüsü Mehmet Emin Avcı'nın yemek duasından sonra konuşan Vali Memduh Oğuz, bu milletin kahraman şehit ve gazilerini hiçbir zaman unutmayacağını ifade etti. İftar yemeğine katılan şehit yakınları ve gazilerle tek tek ilgilenen Vali Oğuz; "Bu akşam aziz misafirlerimiz şehitlerimizin yakınları ve kahraman gazilerimiz. Şehitlerimiz ve gazilerimiz göreve giderken geri dönüp dönmeyeceklerini bilmiyorlardı. Bu konuda herhangi bir garantileri yoktu. Ama bir şeyi çok iyi biliyorlardı, bu milletin kendilerini hiç unutmayacağını biliyorlardı. Evet, bizim milletimiz kendisine hizmet etmiş olanları unutmaz, şehitlerini unutmaz, gazilerini unutmaz, kahramanlarını unutmaz. Isparta'da bu akşam bunun bir örneğini görüyoruz" dedi.

Şehit yakınları ve gaziler ile bir arada olmaktan dolayı mutlu olduğunu belirten Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın ise, "Değerli şehit aileleri sizleri seviyoruz, sizlere sevgi ve saygılarımızı sunuyoruz" diye konuşurken, şehit yakınlarının ve kahraman gazilerin her şeyden daha kıymetli olduğunu ifade eden Garnizon Komutanı Tuğgeneral Necati Tekin de, "Sizler bizim baş tacımızsınız, hepinizi saygı ve muhabbetle selamlıyorum. Şehitlik mertebesi Peygamberlik makamının hemen arkasından gelmektedir, gazi ise bunun en yakınıdır. ve hepimiz biliriz ki, biz Türk Milleti olarak zaten gazi bir milletiz. Kurtuluş harbinden bu yana ailesinden, sülalesinden şehit vermemiş, gazi olmamış hiçbir aile yoktur. Dolayısıyla hepimiz gaziyiz, hepimiz şehit yakınıyız" dedi.

Son yapılan düzenlemelerle şehit yakınlarına iş imkanı sağlandığını belirten Milletvekilleri Süreyya Sadi Bilgiç ve Recep Özel de Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığının hazırlamış olduğu yasal düzenlemelerle şehit yakınları, gaziler ve terör mağdurlarının ücret sistemlerine yönelik olarak ilk defa yasal bir dayanak imkanı sağlandığını belirttiler. - ISPARTA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Şehit Yakınlarına Ortak İftar Programı - Son Dakika


Advertisement