Şehzade Mehmet Koleji Avrupa Basınında - Son Dakika
Yerel

Şehzade Mehmet Koleji Avrupa Basınında

Şehzade Mehmet Koleji Avrupa Basınında

Manisa Özel Şehzade Mehmet Koleji, elde ettiği yurt içi ve yurtdışı başarılarından ötürü artık Avrupa basınında da yer almaya başladı.

14.05.2013 16:06

Manisa Özel Şehzade Mehmet Koleji, elde ettiği yurt içi ve yurtdışı başarılarından ötürü artık Avrupa basınında da yer almaya başladı.

İtalyan dergisi "Doppia Corsa " da yazısı yayınlanan ve bu derginin yayın editörlüğünü de yapan Prof. Franco Mollo, Türkiye ve Manisa'ya ayırdığı iki sayfalık "Ekonomi ve Politika Açılarından Türkiye'ye Bakış " adlı makalesinde, hem gelişen Türkiye'nin artık Avrupa'da söz sahibi olduğundan ve eğitimli insanların Avrupa ülkelerinde mevki kazandıklarından kaliteli eğitim veren okulların artmasıyla buralardan mezun olanların bilim ve teknoloji alanında ilerlemeye sebep olduklarından bahsetti.

Makalesinde destekleyici unsur olarak dalgalanan bir Türk bayrağı, İstanbul Boğaziçi Köprüsü ve Sultan Ahmet Camisini kullanan Mollo, makalesinin sonunda 2012 TÜBİTAK Ulusal Bilim Olimpiyatında 4 altın madalya kazanan Şehzade Mehmet Kolejli dört öğrencinin de yer aldığı fotoğrafı kullandı. Manisa Özel Şehzade Mehmet Anadolu ve Fen Liselerini bu yılın Ocak ayında ziyaret etmiş olan Mollo, yaklaşık dört ay sonra İzmir'e gerçekleştirdiği programının bir gününü yine Şehzade Mehmet Kolejine ayırdı. Okul Müdürü Giray Kara ile yapılan görüşmede, Mollo, okul öğretmen ve öğrencilerini 10-14 Haziran'da İtalya'nın Cosenza şehrinde "Scorza" Fen Lisesine kurulacak olan Kozmik Işın Teleskopunun açılış törenine davet etti. Şehzade Mehmet Eğitim Grubu, ilk aşamada önce Bologna Üniversitesi ve CERN Fizik Profesörü Antonino Zichicci'nin "Doğanın fenomen olaylarının seleksiyonu ve kaydedilmesi ile kozmik ışınlar" hakkındaki seminerine iştirak edecek, sonra Calabria Üniversitesi bünyesinde bir gün derslere katılacak ve anlaşma sağlanırsa bir kozmik ışın teleskobunun da Şehzade Mehmet Kolejinde kurulması prosedürüne başlanacak.

Üç ay alması beklenen aşamalar süresinde Şehzade Mehmet Eğitim Grubu Cenevre'deki CERN merkezine gitme ve Strazburg'daki Avrupa Birliği Eğitim Komisyonunun bir oturumuna katılma olanağı da bulacak. İtalya'nın her bölgesindeki değişik mekanlara inşa edilen yüz milyon avroluk kozmik ışın teleskobunun İtalyan Nükleer Fizik Enstitüsü Laboratuarları (Center Fermi-INFN) ve Extreme Energy Events (EEE) sponsorluğu ile Manisa'da kurulması gerçekleşirse burada kaydedilen data doğrudan CERN'e ve sisteme bağlı diğer birimlere giderken sistemdeki diğer teleskopların datası Manisa'ya da ulaşmış olacak. Alınan veriler, üniversite ve kolej işbirliği ile değerlendirilirse mutlaka yeni bilimsel ve teknolojik gelişmelere ön ayak sağlayacak.

Profesör Franco Mollo, Şehzade Mehmet Eğitim Delegasyonunda yer alacak olan bir fizik bir matematik öğretmeni ile beraber beş fen lisesi öğrencisinin 10-14 Haziran'daki bilimsel çalışmalarının ve kalışlarının masraflarını kendisinin karşılayacağını söyledi. - MANİSA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Şehzade Mehmet Koleji Avrupa Basınında - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement