Şehzade Mehmet Koleji Eğitime Hazır - Son Dakika
Yerel

Şehzade Mehmet Koleji Eğitime Hazır

Şehzade Mehmet Koleji Eğitime Hazır

Manisa Özel Şehzade Mehmet Anadolu ve Fen Lisesi, 9.sınıfa kaydını yaptıran yeni öğrencilerine 3 gün sürecek olan bir oryantasyon eğitimi başlattı.

11.09.2013 11:34

Manisa Özel Şehzade Mehmet Anadolu ve Fen Lisesi, 9. sınıfa kaydını yaptıran yeni öğrencilerine 3 gün sürecek olan bir oryantasyon eğitimi başlattı. Cuma günü sona erecek oryantasyon programının ilk gününde öğrenciler, velileri ile birlikte idarecilerden okul hakkında genel bilgiler alacak.

Okul müdürü Giray Kara, Türkiye'de özel okulların oranının tüm okullar içinde yüzde 4 seviyelerinde olduğunu ifade etti. Bu gerçeği görerek eğitime başarılı bir şekilde devam ettiklerini belirten Kara, "Ama en iyi okul, iyi üniversite kazandıran okul değil, öğrencinizi size kazandıran okuldur. En iyi okul kayıt yaptıktan sonra evinize gittiğinizde evladınızın emin ellerde olduğunu düşünüp kafanızı rahatça yastığa koyup uyuyabildiğiniz okuldur. 2013-2014 eğitim ve öğretim yılı velilerimize, öğrencilerimize ve okulumuza başarılar getirmesini dilerim." diye konuştu.

Manisa Özel Şehzade Mehmet Anadolu ve Fen Lisesi 9. sınıflar Müdür Yardımcısı Güngör Ayten de okulun öğretmen ve velilerden beklentilerini, sürekli ve nitelikli takibin önemini, okulun çalışma takvimi, kulüp çalışmaları, kılık kıyafet ve YGS-LYS 'de 9. sınıfın önemi hakkında genel bilgiler verdi. Giray, konuşmasına şöyle devam etti:

"Öğrenciler oryantasyon programı çerçevesinde hem okullarını hem de okul kurallarını daha iyi tanımış olacaklar. Oryantasyon programı 3 gün sürecek. Bu süre içerisinde öğrenciler değişik konularda seminerler alacaklar, aynı zamanda yabancı dil ve matematik branşlarından sınavlar yapılarak ders yılı başlangıcında öğretmenin kendi branşıyla ilgili nereden başlaması gerektiğine karar verilecek. Aynı süre içerisinde yapılacak olan sayısal ve sözel yetenek testleri neticesinde de olimpiyat çalışmalarına katılacak olan öğrenciler belirlenecektir. Şehir dışından gelen öğrencilerin yatılı kalacağı programda öğrencilere Manisa turu yaptırılarak, il tanıtılacak, aynı zamanda akşamları da değişik sosyal ve sportif etkinliklerle öğrenci ve öğretmenlerin kaynaşması sağlanacak." - MANİSA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Şehzade Mehmet Koleji Eğitime Hazır - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement