Selçuk'tan Heyet Gaziantep ve Mardin'i Ziyaret Etti - Son Dakika
Yerel

Selçuk'tan Heyet Gaziantep ve Mardin'i Ziyaret Etti

Selçuk Belediye Başkanı Vefa Ülgür ile beraberindeki heyet, Selçuk Kent Belleği Projesi kapsamında, Gaziantep ve Mardin'deki örnekleri yerinde inceledi.

03.01.2012 15:28

Selçuk Belediye Başkanı Vefa Ülgür ile beraberindeki heyet, Selçuk Kent Belleği Projesi kapsamında, Gaziantep ve Mardin'deki örnekleri yerinde inceledi.

Heyet, Gaziantep Kent Müzesi, Mardin Sakıp Sabancı Kent Müzesi ve Midyat Kent Müzesi ile Midyat Konukevi'ni ziyaret etti.

Vefa Ülgür, Selçuk'ta yürüttükleri çalışmanın benzerlerini diğer kentlerde de görmenin kendilerinin cesaretlendirdiğini, bu yöndeki çalışmaların, Anadolu'nun kültür, mimari, müzik, giyim, yemek gibi değerlerinin kaybolma riskinin ortadan kaldıracağını vurguladı.

Selçuk'ta Balkan ülkelerinin yanı sıra Türkiye'nin tüm bölgelerinden, farklı geleneklere sahip göç eden vatandaşların yaşadığını hatırlatan Ülgür, "Selçuk'u oluşturan her kültür bizim için aynı derecede değerli ve Selçuk Kent Belleği Projesi'nde bu kültürleri yaşayan ve yaşatmak isteyen herkesle birlikte çalışmak istiyoruz" dedi.

Ülgür, Selçuk Belediyesinin ilçede altyapı hizmetlerinin yanında eğitim, kültürel varlıklarının korunması ve geleceğe aktarılması ile demokrasinin gelişmesi için çalışmalara da ağırlık vereceğini de kaydederek, Kent Belleği Projesi'nin de bu kapsamda önem taşıdığını vurguladı.

Gaziantep ve Mardin'deki incelemelerde bölgeye yönelik yeni bakış açıları kazandıklarını dile getiren Ülgür, "Bu ziyarette doğunun çok kültürlüğüne, misafirperverliğine bir kez daha hayran oldum. Bir yanda kiliseye gidenler, bir yanda camiye gidenler var. Herkes bir birbirine çok hoş görülü. Bölgede ilişkilerin bizim buradan gördüğümüz kadar sert ve keskin olmadığını gördük. Bu da beni Türkiye'nin geleceği açısından umutlandırdı" diye konuştu.

Gaziantep Kent Müzesi, Mardin Sakıp Sabancı Kent Müzesi ve Midyat Kent Müzesi ile Midyat Konukevi ziyaretinde müzelerin işleyişi, sergi tasarımları ve kentle olan ilişkilerini de incelendiklerini anlatan Ülgür, Kent Belleği Projesi'ne ilçede yaşayan tüm vatandaşların farlı kültürel özellikleriyle katkı sağlamasını istedi.

- İZMİR

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Selçuk'tan Heyet Gaziantep ve Mardin'i Ziyaret Etti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement