Selçuklu Gençler Başkan Ülgür'ü Soru Yağmuruna Tuttu - Son Dakika
Yerel

Selçuklu Gençler Başkan Ülgür'ü Soru Yağmuruna Tuttu

Selçuklu Gençler Başkan Ülgür\'ü Soru Yağmuruna Tuttu

Selçuk Belediye Başkanı Hüseyin Vefa Ülgür, halk buluşmaları kapsamında gençlerle bir araya geldi.

06.02.2014 00:33

Selçuk Belediye Başkanı Hüseyin Vefa Ülgür, halk buluşmaları kapsamında gençlerle bir araya geldi. Başkan Ülgür " Selçuk için bir fikir de sen ver" sloganlı buluşmada gençlerle Selçuk'un geleceğine yönelik fikir alışverişinde bulundu.

Gençlerle bir araya gelen Selçuk Belediye Başkanı Hüseyin Vefa Ülgür salonu dolduran gençlere Selçuk Belediyesi'nin yürüttüğü Efes'i UNESCO'ya dahil etme çalışmaları, Efes'e destek yeni turizm destinasyonu Ayasuluk Kalesi projesi, Tarımsal Sanayi Alanı ve üniversite kenti olma çalışmaları ile ilgili bilgi aktardı. Ardından gençlerin sorularını yanıtlayan Başkan Ülgür "Selçuk'un önüne 80'li yıllarda konulmuş turizm, tarım ve hizmet sektörü ile gelişmek gibi bir hedef var. Biz de bu hedefe sadık kalarak hormonlu değil, sağlıklı gelişen bir Selçuk için çalışmalarımızı yürütüyoruz. Siyasi görüşü her ne olursa olsun herkes kent için yapılan bu projeleri bilmeli ve devamını sağlamalı. Burada kentimizin geleceği söz konusu. Çünkü kentler onlara sahip çıkanlarındır" dedi.

Selçuk Belediye Başkanı Vefa Ülgür daha sonra da salondaki gençlerin sorularını yanıtladı. Ülgür, Ömer Gözönünde'nin "Selçuk'un spor tesislerine ihtiyacı var. Bununla ilgili çalışmalarınız nelerdir? Ayrıca dutlu yol ile ilgili bir çalışma yapmayı planlıyor musunuz?" sorusuna, "Selçuk'un yeni spor tesislerine, var olanların iyileştirilmesine ihtiyacı var. Selçuk Belediyespor bize bu konuda bir rapor sundu. Bununla ilgili çalışmalarımıza başladık. Ayrıca Selçuk'un çok acil spor salonuna ihtiyacı var. Belediyespor bize kolay kurulabilen çok amaçlı spor salonu teklifi getirdi. Bu eksiğimizi kısa sürede tamamlayacağız. Dutlu yol konusunda da 2014 yılında İZSU bütün yollarımızı kazıyacak. O yüzden bekliyoruz. Bu çalışmalardan sonra o sorunu çözeceğiz. Ayrıca Şubat ayının son haftasında tüm ilçe belediyeler 5 yıllık yatırım programını Büyükşehir Belediyesi'ne bildirecek . 5 yıllık planımızda Aslanlı Havuz'dan başlayan son durağı Aqua fantasy olan bir tramvay sistemi önermesi var ajandamızda. Bu hizmet sektörüne can suyu olacak projemiz kabul görürse bu kapsamda Dutlu Yol da da gerekli çalışmalar yapılacaktır" dedi.

"Belediyeye personel alımlarında kriterleriniz nelerdir?" yönündeki Ramazan Özkaya'nın sorusuna ise Başkan Ülgür, "2011 yılında 40'a yakın personel aldık. Personel alımı yaparken tamamen objektif davrandık. Türkiye'den 630 kişi müracaat etti. İlk olarak yazılı sınavlar yapıldı. Yazılı sınavı geçen arkadaşlar uluslararası insan kaynakları firması tarafından mülakata alındı. Bütün kişilik testlerine varıncaya kadar insan kaynakları firması sınav yaptı. Mülakatı ve sınavı kazananlar işe alındı" diye konuştu.

KÜLTÜR FESTİVALİ

Mehmet Alpçetin'in Selçuk Festivali'nin gelecekler ilgili planlaması yönündeki soru karşısında Başkan Ülgür, "Selçuk'taki festivaller kimlik arayışında. Son iki yıldır festivaller ile ilgili sivil toplum örgütlerine çağrı çıkarılıyor. 3 yıldır yapılan festivaller çok kültürlülük üzerine. Zannediyorum önümüzdeki yılda da aynı temayı işleyeceğiz. Festivalin çerçevesini ben çizmiyorum. Ortak karar sonucu festivalin çerçevesi belirleniyor. Bizde o yönde personelimle ile birlikte festivale hazırlanıyoruz" şeklinde yanıtladı.

Töre Yiğit Akgüneş'in "Efes'in UNESCO'ya dahil edilmesi ile belediyenin gelirlerinde artış olacak mı?" sorusuna ise Başkan Ülgür, "1999 yılında çıkan yasaya kadar ören yerlerimizin gelirlerinin yüzde 40'ını alıyorduk. Bu gelir kesildi. Sadece benim dönemimde Selçuk Belediyesi'nin 375 milyon lira kaybı var. Benim belediye başkanlığım zamanında kaynak olarak kullandığım 450 milyon lira. Bu paralar Selçuk Belediyesi'nin kasasına gelecekti ve bunu kentimiz için harcıyor olacaktık. Bizim geleceğimizi çaldılar. UNESCO 'ya sunduğumuz dosyada Efes'in gelirlerinin yine Efes için harcanması talebi var. Biz belediye olarak bu paralardan vazgeçtik. Ama Efes'in korunarak gelecek nesillere aktarılabilmesi için Efes'in gelirlerinin yine Efes'e harcanması önemli.

"SİYASAL YAŞAMIMIN EN GÜÇLÜ NOKTASINDAYIM"

Toplantının son oturumunda yerel basının sorularını yanıtlayan Başkan Ülgür tekrar aday olma sürecinden mal varlığına kadar tüm soruları açık yüreklilikle cevaplandırdı ve gençlerden büyük alkış aldı.

Bir basın mensubunun belediye başkanlığı aday adaylığı sürecinde CHP'den birden fazla aday çıkması, Başkan Ülgür'ün CHP tarafından yeniden aday gösterilmesine bir milletvekilinin karşı çıkması ve Başkan Ülgür'ün üç dönemdir belediye başkanlığı yapıyor olması sebebiyle yıpranıp yıpranmadığına ilişkin sorularına Başkan Ülgür şöyle yanıt verdi:

"CHP demokratik bir parti örgütü. Parti de belediye aday adaylarının demokratik bir şekilde kendilerini anlatma fırsatı verdi. Bu süreç içerisinde üç dönemdir belediye başkanı olmam ve dördüncü dönemde de tekrar aday gösterilmem nedeniyle parti meclis üyelerinden bir milletvekili muhalefet etmiştir bu doğru. Fakat parti meclisi 55 milletvekilinden oluşur. Genel Başkan da parti meclisinin üyesidir. Demokratik gelenekler çerçevesinde bu karar verilmiştir. Görevim CHP'nin sosyal demokratik ve çağdaş ilkelerine bağlı kalarak kentin çıkarlarını korumak. Bu anlamda kentte yaşayan herkesin oyuna talibim. Üç dönem beni yıpratmadı aksine geliştirdi, güçlendirdi. Kente ve sorunlarına daha hakimim. Hatta şu anda rantçı politikalara karşı kenti koruma görevini tek başına üstlenmiş durumdayım. Bu bilgi birikimin olduğu için partim beni tekrar aday gösterdi. Benim işim hep Selçuk oldu. Hep kamunun çıkarlarını önde tuttum. Hiçbir zaman kendi çevremizdeki insanların kişisel çıkarlarını korumadım. Ben şu anda siyasal yaşamımın en güçlü noktasındayım. Bu konuda hiç kimsenin kuşkusu olmasın. Herkesin sözcüsü, dili olacağım" dedi.

"SELÇUK'UN BEKÇİSİYİM"

"20 yılı aşkın Esnaf Kefalet ve Belediye Başkanlığım sürecinde ortalama 600 trilyon bütçeyi yönettim. Ben ticaret yaparken ahlaklı bir tüccarım. Belediye başkanlığı yaparken de ahlaklı bir başkanım. Bizim ocağımıza eğri odun girmez. Bunlar toplumun hafızasında" diyen Başkan Ülgür, bir gazetecinin "eşiniz dördüncü dönem aday olmanıza karşı çıkmadı mı?" sorusuna "Türkiye çok önemli bir süreçten geçiyor. Eşim de bu bilinçte. Bu bir görev ve bu görevden kaçamayız. Ayrıca rantı bu kadar yüksek Selçuk'a merkezin yoğun bir biçimde saldırdığı bu dönemde kendimi bu kentin bekçisi gibi hissediyorum. Bizim kadrolarımız bu kentin bekçisi. Bu dönem de bu bekçiliği sürdürmekten başka seçeneğim yok" diye konuştu. - İZMİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Selçuklu Gençler Başkan Ülgür'ü Soru Yağmuruna Tuttu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement